Лікарі розповіли, як сосиски і ковбаса вбивають організм

19 червня 2014, 04:03
Фахівці радять відмовитися від вживання переробленого м'яса

Перероблене м'ясо викликає рак. Фото: 062.ua

Фахівці з Всесвітнього фонду дослідження раку запевняють, що щоденне вживання всього однієї сосиски може послужити причиною виникнення раку кишечника. За показником смертності рак кишечника випереджає лише рак легень.

Вживання переробленого м'яса (бекон, копчене м'ясо, салямі, окорок, сосиски) збільшують ризик захворювання на 20%. Професор фонду Мартін Уайзмен радить якщо не відмовитися від переробленого м'яса, то хоча б скоротити в раціоні його кількість.

Реклама

Також перероблене м'ясо збільшує ступінь захворювання раком легенів, шлунка, стравоходу, простати.

Крім того, червоне м'ясо також впливає на розвиток даних хвороб, хоча і в меншій мірі. І перероблене, і червоне м'ясо "багаті" великою кількістю жиру і заліза, що сприяють розвитку злоякісних пухлин.