Лікарі пояснили, чому не можна купувати дешеве вино за знижками

4 травня 2017, 11:58
В акційних пропозиціях найчастіше використовують продукцію недобросовісних виробників

Вино зі знижкою до шашлику зараз можна знайти за тридцять гривень. Журналісти "Сегодня" з'ясували, чи безпечний такий алкоголь і чому він такий дешевий.

Українці від пропозиції заощадити не відмовляються. Але якісне вино не може коштувати 30-40 гривень, запевняє сомельє Євген Колчанов.

Реклама

"Недобросовісні виробники додають ароматизатори хімічного складу, смакові добавки, можуть додавати спирт не виноградного походження, можливо, навіть технічний", – попереджає Колчанов.

У дешевому вини може бути більше цукру для приємного смаку і консерванти, щоб напій довше зберігався.

Уже візуально сомельє зауважує, що акційне вино світліше, ніж в пляшці. І його смак насиченіший. На упаковці акційного вина виробник чесно вказує, що використовував виноматеріал неповного бродіння.

Реклама

Штучні компоненти у вині, посилені спиртом, – справжня бомба для печінки і підшлункової, застерігає імунолог Борис Скачко.

"У червоних винах найчастіше вживають барвник азерубін, а це канцероген, який може бути передумовою онкології – раку шлунка, стравоходу, порожнини рота", – говорить Скачко.

Імунолог радить вибирати сухі вина – в них немає цукру, а значить, хоча б на один шкідливий компонент менше.