Лікарі назвали найкорисніші осінні продукти

15 вересня 2015, 13:27
Фахівці пропоную їсти гарбуз і пити відвар шипшини

Восени рекомендують пити відвар шипшини. Фото: nexplorer.ru

Медики поділилися інформацією про те, які вітаміни необхідно вживати восени. Як відомо, вітаміни та інші корисні речовини життєво необхідні нам для підтримки здоров'я і тонусу всього організму, тому важливо знати, в яких продуктах міститься максимальна кількість мінералів, амінокислот і інших цілющих компонентів.

Восени варто переходити на каші. Будь-яка крупа по-своєму корисна для здоров'я, тому що в ній міститься клітковина, що очищає кишечник від шлаків і токсинів, а також перешкоджає підвищенню рівня холестерину в крові, що дуже важливо для серцево-судинної системи. Плюс до всього, каші дають відчуття ситості на тривалий час і заповнюють запас енергії для людини, а восени, коли погода не радує, бадьорість і енергія потрібні всім.

Реклама

На початку і до середини осені у вас є можливість харчуватися свіжими овочами та фруктами, тому не втрачайте шансу зміцнити імунну систему перед настанням холодів, в чому вам допоможуть вітаміни з яблук, груш, капусти, томатів, огірків, кавунів і так далі.

Найбільш "осіннім" продуктом явялется гарбуз, багата безліччю вітамінів і корисних речовин. Але чомусь не всі її люблять, хоча, насправді, з гарбуза можна приготувати різноманітні страви, які будуть відрізнятися неповторним ароматом і смаком. Гарбуз зміцнює імунітет, в наслідок чого організм людини буде максимально захищений від вірусів та інфекцій, яких восени з'являється величезна кількість.

Журавлина і калина – це ті ягоди, які асоціюються в усіх із восени. Вони багаті на вітамін С, тому попередити і вилікувати простудні захворювання вам буде легко за допомогою журавлинного морсу, калинового чаю, пирога з журавлиною і вживання цих ягід в чистому вигляді. Єдиний мінус – це заборона на журавлину і калину для людей, які мають підвищену кислотність шлунка.

Реклама

Багато людей восени переходять з чаю на відвар шипшини, так як у шипшині містяться вітаміни: К, С, Е, В і Р, а також залізо і калій. Завдяки такому набору корисних речовин шипшина здатний нормалізувати роботу серця, судин, кишечника, нирок і так далі. Відвар з шипшини очищає кров від токсинів і насичує її залізом. Якщо ви будете щодня пити напій з шипшиною, то ваша імунна система стане міцною і зможе захистити вас від осінніх недуг.