Лікар вказав на головні помилки під час застілля: "Це руйнує печінку, серце і шлунок"

17 травня 2018, 09:13
Ці поширені звички непомітно вбивають наше здоров'я, каже медик

Алкоголь. Фото: depositphotos

Кожен українець щорічно вживає близько 8-9 л спиртного, згідно зі статистикою. У більшості випадків знайомство з зеленим змієм відбувається в підлітковому віці, а потім переростає в міцну дружбу завдовжки в життя. Люди вживають алкоголь з приводом і без приводу, намагаючись зняти нервову напругу або "влитися" до компанії, не замислюючись про те, як він впливає на печінку. А він же ж впливає і навіть в невеликій кількості.

Кандидат медичних наук Анатолій Печінка розповідає сайту Сегодня.Lifestyle про найпоширеніші помилки українців під час застілля:

Реклама
  • не пийте алкоголь на голодний шлунок;
  • не змішуйте різні види алкоголю;
  • не знижуйте градус, але і краще не підвищуйте;
  • не заїдайте алкоголь жирною, смаженою їжею (вона ускладнює процес переробки етанолу), гострими продуктами харчування, солодощами (шоколад в дуеті зі спиртним здатний блокувати роботу підшлункової залози, провокуючи виникнення панкреатиту);
  • не запивати спиртне газованими напоями (газована вода прискорює процес потрапляння спиртного до крові);
  • не пийте алкоголь, якщо приймаєте лікарські препарати (може виникнути непередбачена реакція, оскільки етанол спотворює фармакологічний ефект ліків).

"І пам'ятайте, що ваше життя – у ваших руках. Тому уважно прислухайтеся до сигналів організму і не зволікайте з походом до лікаря, якщо у вас з'явився привід для хвилювання", – радить Анатолій Печінка, лікар клініки лікування печінки "Регенерація".

Нагадаємо, як м'ясо впливає на здоров'я печінки: несподівана відповідь медиків.

Також сайт "Сегодня" повідомляв, що названий найшкідливіший напій для печінки.

Реклама

Дивіться відео: формула успіху: раціон успішних людей