Алкоголь. Фото: depositphotos
Кожен українець щорічно вживає близько 8-9 л спиртного, згідно зі статистикою. У більшості випадків знайомство з зеленим змієм відбувається в підлітковому віці, а потім переростає в міцну дружбу завдовжки в життя. Люди вживають алкоголь з приводом і без приводу, намагаючись зняти нервову напругу або "влитися" до компанії, не замислюючись про те, як він впливає на печінку. А він же ж впливає і навіть в невеликій кількості.
Кандидат медичних наук Анатолій Печінка розповідає сайту Сегодня.Lifestyle про найпоширеніші помилки українців під час застілля:
- не пийте алкоголь на голодний шлунок;
- не змішуйте різні види алкоголю;
- не знижуйте градус, але і краще не підвищуйте;
- не заїдайте алкоголь жирною, смаженою їжею (вона ускладнює процес переробки етанолу), гострими продуктами харчування, солодощами (шоколад в дуеті зі спиртним здатний блокувати роботу підшлункової залози, провокуючи виникнення панкреатиту);
- не запивати спиртне газованими напоями (газована вода прискорює процес потрапляння спиртного до крові);
- не пийте алкоголь, якщо приймаєте лікарські препарати (може виникнути непередбачена реакція, оскільки етанол спотворює фармакологічний ефект ліків).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
"І пам'ятайте, що ваше життя – у ваших руках. Тому уважно прислухайтеся до сигналів організму і не зволікайте з походом до лікаря, якщо у вас з'явився привід для хвилювання", – радить Анатолій Печінка, лікар клініки лікування печінки "Регенерація".
Нагадаємо, як м'ясо впливає на здоров'я печінки: несподівана відповідь медиків.
Також сайт "Сегодня" повідомляв, що названий найшкідливіший напій для печінки.
Дивіться відео: формула успіху: раціон успішних людей