Смачний літній гарнір: рис з кабачками, помідорами та морквою

9 серпня 2018, 09:00
Ви можете подавати рис як основну страву або як гарнір до риби чи птиці

Рис з кабачками Фото: depositphotos.com

Втомилися від макаронів, гречки чи картоплі на гарнір? Тоді приготуйте корисний рис з літніми овочами. Особливість цього рецепту в тому, що кабачки попередньо запікаються у духовці.

Рис з літніми овочами

Реклама

Інгредієнти на 1-2 порції:

  • 250 г кабачків
  • 1 морква
  • 1 помідор
  • 100 г рису
  • 250 мл води
  • 4 ст. ложки рослинної олії
  • сіль
  • кріп
  • розмарин
  • селера
  • базилік

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Рис відварити у підсоленій воді.
  2. Кабачки помити, нарізати шматочками, посипати спеціями, полити двома столовими ложками олії, перемішати, викласти у змащену маслом форму та запікати до напівготовності 15-20 хвилин.
  3. Моркву натерти на крупній тертці, а помідор нарізати шматочками середнього розміру.
  4. У розігрітій сковорідці з маслом спасерувати моркву, потім додати помідор, перемішати та зняти сковорідку з вогню.
  5. Додати до моркви з помідором варений рис і перемішати.
  6. Кабачки дістати з духовки, додати рис і овочі, все швидко перемішати і поставити в духовку ще на 10 хвилин. Готову страву посипати зеленню.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати іспанську паелью. Ми також ділилися рецептом фірмового плову від телеведучого Олексія Суханова.

Дивіться відео, як відрізнити пластиковий рис від справжнього: