Смачні подарунки на Різдво: готуємо домашній шоколад з горіхами

23 грудня 2017, 13:26
Шоколад ручної роботи стане відмінним презентом для рідних і близьких

Різдвяний шоколад Фото: Hobbycraft Blog

Зимові свята все ближче і ближче , часу на підготовку залишилося зовсім мало . Якщо ви хочете приємно здивувати близьких , приготуйте цей смачний і ошатний десерт на Новий рік і Різдво .

Різдвяний шоколад

Інгредієнти:

  • 200 г шоколаду з 70 % вмістом какао
  • 200 г молочного шоколаду
  • 70 г цукру
  • 150 г фундука
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • дрібка меленого кардамону
  • 30 г в'яленої вишні

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Горіхи підсмажити в духовці або на сухій сковороді . Остудити і зняти лушпиння .
  2. Насипати цукор в сковороду . Нагріти на сильному вогні , щоб він закамелізувався і придбав золотистий відтінок .
  3. Додати в карамель очищений фундук і і вершкове масло , добре перемішати . Викласти суміш на папір для випічки і відокремити горіхи один від одного двома вилками . Остудити до кімнатної температури .
  4. Квадратну форму розміром 24 на 24 сантиметри застелити папером для випічки .
  5. Обидва види шоколаду розламати на шматочки ірозтопити на водяній бані. В кінці додати дрібку меленого кардамону.
  6. В'ялену вишню промити і дрібно нарізати .
  7. Вилити розтоплений шоколад в підготовлену форму і розрівняти . Зверху рівномірно розподілити горіхи і шматочки вишні . Дати суміші повністю застигнути .
  8. Готовий шоколад розламати або нарізати на шматки однакового розміру . Зберігати в сухому прохолодному місці .

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати шоколадний фондан з начинкою-сюрпризом.

Дивіться відео про різдвяні дива з усього світу: