Смачно і корисно: освіжаючий напій з шипшини

10 вересня 2018, 16:00
Готуємо морс з шипшини та апельсинового соку

Напій з шипшини Фото: pixabay.com

Вересень – саме час згадати про шипшину, плоди якої досі вже дозріли. Вона багата вітамінами, особливо, вітаміном С. Його в шипшині не менш, ніж в цитрусових. Також у складі шипшини багато мікроелементів, таких як пектин, ефірні масла, дубильні речовини, каротин. З мінералів у шипшині є залізо, натрій і фосфор.

Шипшину вживають у вигляді ягід, чаю, настоянок, вина, відварів і масла з кісточок. Ми розповімо, як приготувати з неї корисний і смачний напій.

Реклама

Напій з шипшини та апельсинів

Інгредієнти на 5 порцій:

  • Шипшина – 200 г
  • Окріп – 700 мл
  • Цукор – 150 г
  • Апельсиновий фреш – 100 мл
  • Цедра половини апельсина

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Ягоди шипшини ретельно миємо. Робимо з шипшини на блендері подрібнену масу.
  2. Перекладаємо в термос і заливаємо окропом. Витримуємо в термосі не менше 12 годин.
  3. Цукор, цедру і сік апельсина додаємо після того, як шипшина настоїться. Після цього охолоджуємо, проціджуємо напій і можемо подавати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в жодному разі не можна додавати до чаю. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом корисного напою з обліпихи.

Дивіться відео, чим корисний кизил для здоров'я:

Реклама