Смачно і корисно: осінній салат з грушею, горіхами і журавлиною

16 жовтня 2018, 09:00
Їжа повинна бути не тільки смачною і красивою, але і корисною

Осінній салат з груші з журавлиною. Фото: depositphotos.com

Цей салат з груші з йогуртовою заправкою готується за лічені хвилини, але результат вартий святкової вечері.

Салат з груші з журавлиною і горіхами

Реклама

Інгредієнти:

  • 300 г салату айсберг
  • 1 морква
  • 1 червона цибулина
  • 50 мл яблучного оцту
  • сіль
  • 125 мл натурального йогурту
  • 1,5 ст.л. рідкого меду
  • 100 г журавлини (свіжої або сушеної)
  • 2 стиглі і солодкі груші
  • 150 г обсмажених волоських горіхів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Листя салату помити і обсушити, порвати руками до миски.
  2. Очищену цибулю нарізати тонкими півкільцями.
  3. Моркву почистити і натерти на тертці або нарізати соломкою.
  4. Відправити цибулю і моркву до миски до салатного листя.
  5. Для соусу перемішати віночком йогурт, рідкий мед і яблучний оцет. Приправити до смаку.
  6. Заправити овочі соусом, додати журавлину і перемішати.
  7. Груші за бажанням очистити, нарізати соломкою або тонкими скибочками.
  8. Перед подачею на стіл додати до салату груші і крупно порубані горіхи, перемішати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати грушевий кекс з цільнозернового борошна. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом грушево-мигдалевого варення на зиму.

Дивіться відео, як приготувати салат Цезар з куркою: