Вітамінний салат з моркви, кукурудзи і апельсинів

11 листопада 2019, 15:18
Рецепт корисного осіннього салату

Салат із моркви, кукурудзи і апельсинів

Пізня осінь – час зміцнювати імунітет . Для цього варто включити в своє меню продукти, багаті вітаміном С.

Дивіться відео, як приготувати моркву, щоб вона стала вітамінною бомбою:

Реклама

Ми рекомендуємо приготувати корисний салат з апельсинами, морквою і молодою кукурудзою. Він не тільки корисний, але й дуже смачний.

Читайте також:

Реклама

Салат з апельсинів, моркви і кукурудзи

Час приготування:

  • 15 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 69 ккал на 100 г

Складові:

  • 1/2 банки консервованої кукурудзи
  • 1 солодкий апельсин
  • 2 середніх моркви
  • 1 ст. л. подрібнених волоських горіхів
  • 1 гілочка м'яти
  • 1 ч. л. меду
  • 3 ст. л. оливкового масла
  • 1/2 ч. л. меленої паприки
  • 1/2 ч. л. меленого кумину
  • 1 ч. л. куркуми
  • 1 ч. л. тертої лимонної цедри
  • Сік половини лимона
  • Сік половини апельсина
  • 1 гілочка базиліку

Спосіб приготування:

  1. Підготовлену моркву натріть на крупній тертці. Очищені часточки апельсина наріжте шматочками. Складіть в салатник.
  2. Додайте кукурудзу, подрібнений волоський горіх, кумин, куркуму, паприку, цедру лимона, листя м'яти, дрібно нарізані. Перемішайте.
  3. Підготуйте заправку: мед, оливкова олія, сік апельсина, сік лимона, листя базиліка, порубані дрібно, все ретельно перемішайте.
  4. Заправте салат і відразу ж подавайте.

Як зняти цедру з лимона

Для приготування страв використовують як свіжу цедру лимона, так і сушену, і заморожену. Щоб отримати свіжу цедру, добре помийте цитрус під проточною водою. Потім ошпарте окропом, промокніть серветкою і натріть на тертці верхній жовтий шар лимона. Білу шкірку знімати не потрібно – вона гірчить.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як спекти морквяний кекс з апельсиновою цедрою . "Сьогодні" також ділилися рецептом конфитюра з гарбуза з апельсинами .