Вишня допомагає полегшити біль – вчені

7 серпня 2014, 05:19
Терпкий вишневий концентрат може стати необхідною добавкою для атлетів

Щоденна доза терпкої вишні (або вишневого екстракту) допомогли знизити біль у пацієнтів з остеоартритом більш ніж на 20%. Фото: nataliamaptunenko.com

Яскраво-червоний колір ягід терпкої вишні зумовлюють фітоз'єднання під назвою антоціани – вони, як було доведено в дослідженнях, були пов'язані з високою антиоксидантною активністю, зниженням рівня запалення, яке можна порівняти з дією деяких відомих знеболюючих препаратів.

Дослідження властивостей терпкої вишні, проведене фахівцями з Baylor Research Institute, показало, що щоденна доза терпкої вишні (або вишневого екстракту) допомогли знизити біль у пацієнтів з остеоартритом більш ніж на 20%. Вченим вже вдалося визначити сполуки, які допомогли хворим з артритом, пише nature.health-ua.org.  Тепер вони планують створити на їх основі засоби, які "вже показали перспективи для відновлення спортсменів і допомогли полегшити м'язові і суглобові болі".

Реклама

За словами директора спортивного харчування в Центрі спортивної медицини університету Пенсільванії, Леслі Бонса, вишні можна використовувати як натуральний і простий засіб для управління болем, який також має прекрасний смак. Експерти з університету Пенсільванії довели потенційну терапевтичну цінність цих ягід, додаючи їх в раціон професійних спортсменів.

Реклама

Ще дослідження вчених з університету Нортумбрії за участю велосипедистів встановило, що терпкий вишневий концентрат може стати необхідною добавкою для атлетів, які займаються напруженими і травматичними видами спорту, пов'язаними з високими рівнями запалення і окисного стресу.