Виноградний сік і вино уповільнюють ріст жирових клітин – вчені

10 лютого 2015, 06:16
Вся справа в елаговій кислоті, яка міститься у винограді

Фото: infosmi.net

Фахівці стверджують, що вживання в їжу темного винограду (у вигляді свіжих ягід, соку і червоного вина) сприяє уповільненню росту жирових клітин і перешкоджає розвитку нових. Більш докладно про результати роботи вчених можна прочитати в Тhe Journal of Nutritional Biochemistry.

Експерименти на мишах довели, що елагова кислота, яка міститься в темному винограді, значно сповільнювала ріст жирових клітин в організмі гризунів і перешкоджала формуванню нових. Особливо помітно результати вживання елагової кислоти позначилися на печінці: відкладення жиру в ній, характерні для хворих на цукровий діабет, знищувалися.

Реклама

Дієта мишей містила кількість винограду, еквівалентну 1,5 склянки свіжих ягід на день для людини. Проте лікарі попереджають: не варто думати, що виноград є панацеєю від зайвої ваги. Він робить благотворний вплив на процеси боротьби з жиром, але не здатний повністю позбавити людину від проблеми. Вчені впевнені, що результати їх роботи допоможуть дієтологів в розробці нових методик лікування ожиріння.