Весняний салат з яєць і зелені: рецепт Джеймі Олівера

3 квітня 2018, 13:02
Епічний яєчний салат з домашньою заправкою

Яєчний салат. Фото: recipepes.com

В весеннем салате от "Голого шефа" идеально сочетаются маринованные анчоусы, вареные яйца, сезонная зелень и ароматная чесночная заправка. Это идеальный рецепт на Великдень, який 2018 року відзначатимуть 8 квітня.

Яєчний салат від Джеймі

Реклама

Інгредієнти:

  • 4 якісних анчоуси в олії
  • 1/2 лимона
  • 1/2 пучка свіжої петрушки
  • 1/2 пучка свіжої цибулі
  • 1 сушений червоний перець чилі
  • 4 великих яйця
  • 2 головки латуку
  • 1 червоний цикорій
  • 1 білий цикорій
  • 20 г крес-салату

Для заправки:

  • 1/2 зубчики часнику
  • 2 чайні ложки гірчиці діжонської
  • 2 столові ложки оцту
  • 6 столових ложок рапсової олії
  • 3 столові ложки пахти

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Розріжте анчоуси уздовж навпіл, потім покладіть до миски з 1 столовою ложкою анчоусного масла, лимонною цедрою і соком.
  2. Дрібно наріжте листя петрушки разом із зеленою цибулею. Додайте трохи до миски.
  3. В іншій мисці почистіть і роздушіть часник, потім збийте разом з іншими інгредієнтами для заправки. Приправте за смаком і відкладіть вбік.
  4. Сушений перець чилі розітріть разом з 3 ст.л. морської солі в ступці, відкладіть.
  5. Відваріть яйця в підсоленій воді протягом 6 хвилин. Потім залийте холодною водою, остудіть і почистіть.
  6. Відокремте внутрішнє листя латуку. Дрібно наріжте підстави цикорію і відокремте листя.
  7. Викладіть на сервірувальне блюдо. Розкидайте зверху петрушку і цибулю, додайте крес-салат.
  8. Розріжте яйця навпіл і покладіть зверху. Злегка присипте перцевою сіллю.
  9. Додайте анчоуси, збризніть маринадом яйця. Подавайте заправку окремо.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати яєчний салат з редискою.

Дивіться відео, як приготувати листковий салат з креветками: