Весняний десерт: французький морквяний пиріг

11 травня 2018, 13:09
Рецепт від Ніки Білоцерківської, популярного фуд-блогера і автора кулінарних книг

Пиріг з морквою Фото: pixabay.com

Єдина складність в приготуванні цього смачного пирога – знайти для нього наймолодшу і солодку моркву.

Залежно від соковитості моркви може знадобитися додати трохи борошна, інакше пиріг погано пропечеться. Кількість цукру можна зменшити, якщо не бажаєте, щоб було дуже солодко, до 100-140 г.

Реклама

Простий морквяний пиріг від Белонікі

Складові:

  • сира морква – 500 г
  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 200 г
  • оливкова олія – 50 мл
  • борошно – 160 г
  • розпушувач – 20 г
  • сіль – 2 щіпки

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Моркву очистити і натерти на дуже дрібній тертці.
  2. Всі сухі інгредієнти (просіяне борошно, цукор, розпушувач і сіль) змішати.
  3. Злегка збити яйця, додати оливкову олію і з'єднати з борошняною сумішшю.
  4. Надіслати тісто в форму і запікати при 180 градусах близько 40 хвилин.
  5. Готовність перевірити зубочисткою або дерев'яною шпажкою.
  6. В якості соусу до пирога можна використовувати уварені вершки з невеликою кількістю меду

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати маннік з морквою і апельсинами. Крім цього, сайт "Сегодня" писав, як зварити суп з молодої моркви від Джеймі Олівера.  Ми також ділилися рецептом яскравих маффинів.

Дивіться відео, як приготувати пиріг з морквою і апельсинами: