Весняний авітаміноз: що їсти, щоб не хворіти

12 квітня 2015, 04:35
Морквяно-яблучний і буряковий соки допомагають заповнити відсутні в організмі вітаміни

Морквяно-яблучний сік допоможе уникнути авітамінозу. Фото: vitaportal.ru

Авітаміноз розвивається через неповноцінне харчування внаслідок тривалої відсутності будь-яких вітамінів в раціоні. Для того, щоб уникнути цієї проблеми, слід включити в раціон декілька продуктів, пише bigmir.net.

Журавлина з цукром

Реклама

Свіжа журавлина з цукром – відмінний засіб для профілактики авітамінозу. Щоб не хворіти, з'їдайте по 1 чайній ложці 2-3 рази на день.

Суміш з лимона з курагою

Приготуйте суміш з подрібненого лимона (зі шкіркою), 100 г нарізаної кураги і 2 столові ложок меду. З'їдайте по чайній ложці цієї суміші щоранку перед їжею.

Реклама

Виноградний джем

Виноградне насіння – не тільки потужний антиоксидант, вони також допомагають впоратися з першими ознаками авітамінозу.

Морквяно-яблучний фреш

Реклама

Почніть ранок зі склянки свіжого морквяно-яблучного фрешу. Цей напій не тільки зарядить енергією на весь день, а й забезпечить організм необхідними мікроелементами.

Рецепт вітамінного фрешу

Інгредієнти (на 2 порції):

2 яблука,
5 морквин,
2 см корені імбиру,
Половинка лимону.

Яблука, імбир і моркву помити, очистити і нарізати. Лимон почистити, видалити шкірку і кісточки. Пропустіть всі інгредієнти через соковитискувач. Розлити сік по склянках і відразу ж подавати.

Буряковий сік

Свіжий сік буряка – один з кращих традиційних засобів для зміцнення імунітету і поліпшення стану здоров'я в цілому. Буряк корисний для серцево-судинної системи, зміцнює нігті, волосся і регулює процес травлення. Пити буряковий сік слід натщесерце, приймаючи 50 г один раз на день.

На замітку

Буряковий сік в чистому вигляді пити не рекомендують. Його слід обов'язково розводити водою в пропорціях 1:3.