Весняні салати з черемші: три прості рецепти

23 квітня 2020, 18:36
Смачні салати з черемші

Салат з черемши з яйцом

З черемші роблять салати, супи, начинки для пирогів . Ця весняна зелень має характерний часниковий аромат.

Її додають в соуси до риби і м'яса (особливо до дичини), в тісто для випічки, її листя добрі для приготування голубців. Черемшу можна заготовити і про запас: замаринувати, заквасити або висушити.

Реклама

Салат з черемшею і яйцем

Салат з черемши з яйцом

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 великий пучок черемші
  • 2 відварених яйця
  • 1 великий свіжий огірок
  • 1 великий пучок зеленої цибулі
  • Сіль, перець
  • По 2 ст.л. сметани і майонезу

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Черемшу добре помити і нарізати тонкими смужками.
  2. Огірки (їх можна попередньо почистити) і варені яйця нарізати кубиками.
  3. Зелену цибулю дрібно порубати.
  4. Підготовлені інгредієнти з'єднати в салатниці, посолити і поперчити. Заправити сумішшю майонезу та сметани.

Дивіться відео, як приготувати салат в пекінській капусті:

Реклама

Салат з черемші з куркою і помідорами

Святковий салат "Загадка для гостей"

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 100 г курячого філе
  • 1 пучок черемші
  • 1 пучок кропу
  • 5 помідорів чері
  • 2 ст. л. майонезу
  • 1/4 шт. лимона
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе заздалегідь відварити, помідори вимити, зелень вимити й обсушити.
  2. У миску нашаткувати зелень, нарізати дрібними скибочками помідори і куряче філе.
  3. Перемішати і трохи посолити. Заправити майонезом.

Салат з черемшею, редискою і сиром

Салат з черемшою і редискою

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 пучок черемші
  • 7 редисок
  • 1 огірок
  • 1 болгарський перець
  • 4 ст.л. зернового сиру
  • 3 ст.л. рослинної або оливкової олії
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • Сіль і мелений чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Листя черемші нарізати крупно, стебла подрібнити.
  2. Редис, огірок і болгарський перець нарізати кубиками або довільно.
  3. Для приготування заправки змішати олію з лимонним соком, сіллю і перцем. Полити овочі заправкою, перемішати і викласти на блюдо.
  4. Зверху викласти сир і полити заправкою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати картопляний суп з черемшею. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати пасту з соусом з черемші .