Великий піст 2019: три рецепти рагу з овочів

13 березня 2019, 13:19
Тушковані овочі – ідеальне блюдо для поста

Великий піст 2019 пройде з 11 березня по 27 квітня. У цей час прийнято харчуватися крупами, бобовими та овочами. Ми поділимося кращими рецептами овочевих рагу, які можна приготувати в мультиварці, духовці і на сковороді.

Овочеве рагу в мультиварці

Реклама

/ Фото: Getty Images

Складові:

  • 600 г картоплі
  • 500 г білокачанної капусти
  • 400 г баклажанів
  • 150 г помідорів
  • 150 г моркви
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • 50 г рослинної олії
  • 2-3 зубчики часнику
  • 200 мл води
  • сіль
  • спеції
  • зелень

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Підготувати овочі. Картоплю, помідори, цибулю, моркву і часник очистити від шкірки.
  2. Нарізати картоплю, баклажани, капусту і томати кубиками по 2 см.
  3. Цибулю і моркву нарізати кубиками по 1 см, часник дрібно порубати.
  4. Скласти всі інгредієнти в чашу мультиварки. Додати олію, сіль і спеції. Перемішати.
  5. Закрити кришку і готувати в режимі "Тушкування" 1 годину.
  6. Перед подачею посипати овочеве рагу нарізаною зеленню.

Соте з овочів у духовці

Продукти для соте ріжуться крупно

Складові:

Реклама
  • 2 баклажани або цукіні
  • 2 помідори
  • 2 солодких перці
  • 2 моркви
  • 3 цибулі-шалот
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль перець
  • зелень – для подачі
  • 2-3 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. оцту

Рецепт приготування:

  1. Всі овочі ретельно миємо й сушимо паперовим рушником.
  2. Баклажани нарізаємо кільцями товщиною приблизно 1 см, натираємо кільця сіллю і залишаємо на деякий час (поки займаємося іншими овочами).
  3. Помідори заливаємо на хвилину окропом і очищаємо від шкірки. Розрізаємо кожен томат на шість частин.
  4. Перці очищаємо від плодоніжок, серцевини і насіння і теж розрізаємо часточками на шість частин.
  5. Моркву чистимо, ріжемо великими поздовжніми брусками.
  6. Окремо обсмажуємо на сковороді часточки баклажанів або цукккіні, перці і помідори. Викладаємо їх на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 180 С.
  7. Але добре розігріту сковороду додаємо невелику кількість оливкової олії. Викладаємо на неї очищені цибулинки шалот, морква і швидко обсмажуємо до золотистого кольору.
  8. Зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо на сковороду по столовій ложці цукру і оцту. Трохи припускаємо цибулю з морквою на сковороді і додаємо до основних овочів на деко, рівномірно розподіливши по всіх овочах. В цей же час на деко додаємо пару зубчиків часнику.
  9. В цілому соте готується в духовці близько 50 хвилин. Після того, як деко витягли з духовки, в соте можна покласти пару листочків лаврового листа і присипати зверху рубаною зеленню і часником.
  10. Страву можна подавати гарячою, але якщо дати трохи настоятися – буде ще смачніше.

Швидкий рататуй на сковороді

Складові:

  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 жовтий болгарський перець
  • 2 зубчики часнику
  • 1 баклажан
  • 2 цукіні
  • 1 ст.л. червоного винного оцту
  • 6 маленьких помідорів
  • 1/4 склянки води
  • сіль
  • цукор
  • мелений перець
  • 2 гілочки базиліка

Рецепт приготування:

  1. Нагріти оливкову олію у великій сковороді з товстим дном на середньому вогні.
  2. Додати нарізаний болгарський перець і подрібнений часник. Готувати, помішуючи, протягом 3-5 хвилин.
  3. Нарізати баклажан і цукіні, посолити і залишити постояти на кілька хвилин. Промити і додати в сковороду. Смажити, помішуючи, 3-5 хвилин.
  4. Додати червоний винний оцет і нарізані помідори без шкірки, готувати протягом 30 секунд. Влити 1/4 склянки води. Якщо помідори кислі, можна додати трохи цукру.
  5. Приправити сіллю і перцем, додати нарізаний базилік. Довести до кипіння. Тушкувати на повільному вогні під кришкою 5 хвилин, поки овочі не стануть м'якими і соус не загусне.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пісне рагу з картоплею і кабачками. Крім цього, "Сегодня" ділилис рецептом картоплі фрі в духовці.

Дивіться відео, як правильно зберігати овочі: