Великий піст 2019: три рецепти пісних оладок

19 березня 2019, 09:29
Щоб оладки вийшли пишними, всі продукти для тіста повинні мати однакову температуру

Великий піст 2019 триватиме з 11 березня по 27 квітня. Під час посту віруючі виключають з раціону всі продукти тваринного походження – м'ясо, молоко і яйця. Що ж в такому випадку приготувати на сніданок?

Ми пропонуємо освоїти рецепти смачних оладок без яєць, кефіру і молока. Їх можна подавати просто так, а можна доповнити свіжими ягодами, фруктами, джемом або соєвим йогуртом.

Пісні вівсяні оладки

Реклама

Вівсяні оладки з фруктами

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки вівсяних пластівців
  • 1 склянку окропу
  • 1 ч.л. моментальних сухих дріжджів
  • 1 ч.л. цукру
  • 30 мл теплої води
  • 1/2 склянки борошна
  • 2 ст.л. вівсяної муки (можна замінити пшеничною)
  • 3 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. рослинної олії

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Вівсяні пластівці залити окропом, залишити на 15 хвилин.
  2. Дріжджі з цукром розвести в теплій воді. Залишити на 15 хвилин до утворення піни.
  3. З'єднати всі інгредієнти в мисці, перемішати.
  4. Випікати оладки на сковороді з обох боків до золотистого кольору. Подавати теплими.

Читайте також:

Пісні оладки на мінеральній воді

Оладки на мінералці

Реклама

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки (225 г)
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 1-2 ст.л.
  • Мінеральна вода – 1,5 склянки (375 мл)
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л.
  • Ванільний цукор – 0,5 ч.л.

Рецепт приготування:

  1. Змішати в мисці борошно, розпушувач, соду, цукор і ваніль. Зробити в центрі лунку, влити воду і рослинну олію. Перемішати.
  2. Розігріти млинцеву сковороду, злегка змащену олією. Викласти тісто для оладок ложкою. Коли на його поверхні з'являться бульбашки, перевернути і обсмажити оладки з іншого боку.
  3. Повторити з рештою тіста.
  4. Подавати пісні оладки теплими разом з цукровою пудрою, варенням, медом або арахісовим маслом

Пісні бананові оладки

Бананові оладки

Інгредієнти:

  • 170 г борошна
  • 225 мл несолодкого кокосового молока
  • 1 стиглий банан
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • Щіпка кориці
  • Дрібка солі

Рецепт приготування:

  1. Змішати просіяне борошно з сіллю, цукром, корицею і розпушувачем.
  2. У чашу блендера відправити очищений і нарізаний банан. Додати борошняну суміш і влити кокосове молоко. Перемішати до однорідності.
  3. У сковороді розігріти олію. Викладаючи ложкою тісто, посмажити оладки з двох сторін.
  4. Подавати оладки зі свіжими фруктами, варенням або медом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних пісних сніданків на будь-який смак. "Сегодня" також писали, як приготувати хлібний пудинг з родзинками і бананами.

Дивіться відео, як приготувати найкорисніший сніданок: