Великий піст 2019: рецепт медового кексу з фініком і апельсином від Лізи Глинської

28 березня 2019, 12:37
Відомий кондитер і суддя "МайстерШеф. Професіонали" поділилася рецептом пісної випічки

Єлизавета Глинська розповіла, як приготувати пісний кекс

Суддя шоу "МайстерШеф. Професіонали" на каналі СТБ Ліза Глинська поділилася з Сегодня. Lifestyle рецептом пісного десерту. Інгредієнти розраховані на форму "кекс" – 1 шт, розмір – 16 см на 6 см. Висота – 6 см.

Пісний медовий кекс від Лізи Глинської

Реклама
Фото: прес-служба СТБ

Інгредієнти:

  • 100 мл води
  • 50 г духмяного меду (я використовую гречаний)
  • 0,5 ч. л. харчової соди
  • 50 мл рослинної рафінованої олії
  • дрібка солі
  • 120 г цукру
  • 25 г льняної муки (можна замінити пшеничної)
  • 130 г пшеничного борошна
  • 100 г фініків (видалити кісточку, нарізати кубиком)
  • цедра одного апельсина 

Читайте також:

Рецепт приготування:

Реклама
  1. У мисці змішайте воду, мед, соду, рослинну олію, фініки, цукор, апельсинову цедру.
  2. Додайте лляне борошно, пшеничне борошно, сіль.
  3. Змастіть форму рослинною олією, присипте борошном, відправте в форму тісто.
  4. Тісто має заповнити форму на 1/2.
  5. Випікайте при температурі 180 градусів – 35-40 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою! Дайте кексу охолонути, дістаньте з форми.
  6. Смачного!

Нагадаємо, раніше Ліза Глинська ділилася рецептом крем-брюле. Кондитер також розповіла, як приготувати французькі млинці з апельсиновим соусом.