Головна Сьогодні

Ліза Глінська розповіла про своє суддівство в новому шоу "МайстерШеф. Професіонали"

Колишня учасниця "МайстерШеф" стала суддею кулінарного шоу

2 березня на СТБ відбудеться прем'єра нового шоу "МайстерШеф. Професіонали". Вперше учасниками стануть не кулінари-аматори, а кухарі з професійним досвідом. Це не єдина відмінність від класичної версії проекту. Однією з суддів проекту стане Єлизавета Глінська. Знайомимося з новим суддею проекту!

Єлизавето, вас всі знають як переможницю 2 сезону "МайстерШеф". Що було після проекту? Де ви вчилися і чим займалися?

Відразу після проекту я поїхала до Парижа, де навчалася на кулінарному курсі в Le Сordon Bleu. Але Париж надихнув мене кондитерським мистецтвом, і за свій виграш від проекту я купила собі ще курс в Le Сordon Bleu, цього разу кондитерський. Навчання дозволило мені залишитися у Франції ще на рік, потім проходила стажування в кондитерських бутиках. Тобто більше року прожила в Парижі.

Коли повернулася, у мене були пропозиції працювати в ресторанах, кондитерських, і поки я їх розглядала, мене попросили провести майстер-клас. Я думала, що за ці півтора року люди мене забудуть, і з інтересом представляла, хто взагалі прийде на це заняття і заплатить за це гроші. Справа в тому, що в Україні в той час ніхто не займався майстер-класами. Я не планувала ніякої медійності, просто хотіла якомога глибше зануритися в роботу. Я провела той перший майстер-клас. Потім мене попросили провести ще один, і, в підсумку, майстер-класи почали повністю поглинати моє життя. Мені не вистачало часу, щоб йти кудись стаціонарно працювати.

Фото: пресс-служба СТБ

Тоді ж мене запросили стати експертом на проектах "Все буде добре", і "Все буде смачно!". Але в той же час розуміла, що моїх знань недостатньо, щоб викладати повноцінно. Тому постійно їздила на навчання і стажування. Крім того, я брала участь в Міжнародному чемпіонаті світу з кондитерського мистецтва у Франції, де представляла Україну.

Мене дивує, коли люди пишуть "Ось, Глінська стала переможцем проекту, а тепер вона тут суддя". Але переможницею я стала 7 років тому, і за цей час було багато всього. Я вчуся досі, зовсім нещодавно була у Франції, в ще одній школі. Я дуже активна, і за ці сім років отримала так багато знань! Не менше, ніж хтось із кондитерів, які працюють в одному закладі і стоять на одному процесі. Я не хочу нікого образити, просто своїм навчанням я займаюся донині.

Повернувшись з Парижа, я почала писати книгу. Я не хотіла залишатися у Франції. Навпаки, хотіла звідти привезти до України все, що є у них крутого, смачного і цікавого. Щоб з'їсти макаронів ми могли не тільки під час подорожі до Парижа, але і у себе на кухні. Почала писати таку книгу, яку мені свого часу не вистачало. За п'ять років у мене вийшло дві книги з кондитерського мистецтва.

Наскільки легко судити страви на "МайстерШеф. Професіонали"?

Професіоналів судити складно. Їжу в принципі складно судити. Одному подобаються одні смаки, а іншому інші. Це все одно що оцінювати борщ. У кожного він свій, і неможливо сказати, де рецепт правильний. Для мене в принципі важливо, як професіонал працює, чисто чи брудно. Для професіонала важливо бути зібраним. Каша в голові – це бардак на столі. А бардак на столі – це провал.

Фото: пресс-служба СТБ

Зараз модно залишати ляпи, бризки на тарілці. І тут складність в тому, що на конкурсі потрібно зрозуміти, учасник зробив бризки, тому що була якась задумка, чи тому, що він поспішав і просто жбурнув м'ясо на тарілку? На вердиктах важливо задавати запитання, що ж я повинна відчути, пробуючи цю страву. Критеріїв оцінки дуже багато, і в будь-якій страві можна знайти як позитивне, так і щось неїстівне.

Розкажіть про конкурси на "МайстерШеф. Професіонали", які вас найбільш вразили?

В одному з конкурсів треба було приготувати страву в мікрохвильовці. Я сама так ніколи не готую, робила буквально кілька кремів. Для мене було дуже цікаво, як можна буде і обсмажити, і зварити, і декор зробити в мікрохвильовці. Ще один крутий конкурс, коли команди повинні були пройти всю Європу, і готувати страви кожної країни, через яку вони "проходять". Я сама зрозуміла, що в якихось країнах орієнтуюся більше, а в якихось досить мало. Ми всі знаємо Італію, Францію, Іспанію – а ось Хорватія, Сербія, інші країни можуть спантеличити.

Нагадаємо, раніше суддя "МайстерШеф" Ектор Хіменес-Браво склав список своїх улюблених кулінарних книг. А Ліза Глінська розповіла, як приготувати італійське печиво біскотті.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти