Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Якщо обгоріли на сонці

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Ліза Глінська розповіла про своє суддівство в новому шоу "МайстерШеф. Професіонали"

Колишня учасниця "МайстерШеф" стала суддею кулінарного шоу

2 березня на СТБ відбудеться прем'єра нового шоу "МайстерШеф. Професіонали". Вперше учасниками стануть не кулінари-аматори, а кухарі з професійним досвідом. Це не єдина відмінність від класичної версії проекту. Однією з суддів проекту стане Єлизавета Глінська. Знайомимося з новим суддею проекту!

Єлизавето, вас всі знають як переможницю 2 сезону "МайстерШеф". Що було після проекту? Де ви вчилися і чим займалися?

Відразу після проекту я поїхала до Парижа, де навчалася на кулінарному курсі в Le Сordon Bleu. Але Париж надихнув мене кондитерським мистецтвом, і за свій виграш від проекту я купила собі ще курс в Le Сordon Bleu, цього разу кондитерський. Навчання дозволило мені залишитися у Франції ще на рік, потім проходила стажування в кондитерських бутиках. Тобто більше року прожила в Парижі.

Коли повернулася, у мене були пропозиції працювати в ресторанах, кондитерських, і поки я їх розглядала, мене попросили провести майстер-клас. Я думала, що за ці півтора року люди мене забудуть, і з інтересом представляла, хто взагалі прийде на це заняття і заплатить за це гроші. Справа в тому, що в Україні в той час ніхто не займався майстер-класами. Я не планувала ніякої медійності, просто хотіла якомога глибше зануритися в роботу. Я провела той перший майстер-клас. Потім мене попросили провести ще один, і, в підсумку, майстер-класи почали повністю поглинати моє життя. Мені не вистачало часу, щоб йти кудись стаціонарно працювати.

/ Фото: пресс-служба СТБ

Тоді ж мене запросили стати експертом на проектах "Все буде добре", і "Все буде смачно!". Але в той же час розуміла, що моїх знань недостатньо, щоб викладати повноцінно. Тому постійно їздила на навчання і стажування. Крім того, я брала участь в Міжнародному чемпіонаті світу з кондитерського мистецтва у Франції, де представляла Україну.

Мене дивує, коли люди пишуть "Ось, Глінська стала переможцем проекту, а тепер вона тут суддя". Але переможницею я стала 7 років тому, і за цей час було багато всього. Я вчуся досі, зовсім нещодавно була у Франції, в ще одній школі. Я дуже активна, і за ці сім років отримала так багато знань! Не менше, ніж хтось із кондитерів, які працюють в одному закладі і стоять на одному процесі. Я не хочу нікого образити, просто своїм навчанням я займаюся донині.

Повернувшись з Парижа, я почала писати книгу. Я не хотіла залишатися у Франції. Навпаки, хотіла звідти привезти до України все, що є у них крутого, смачного і цікавого. Щоб з'їсти макаронів ми могли не тільки під час подорожі до Парижа, але і у себе на кухні. Почала писати таку книгу, яку мені свого часу не вистачало. За п'ять років у мене вийшло дві книги з кондитерського мистецтва.

Наскільки легко судити страви на "МайстерШеф. Професіонали"?

Професіоналів судити складно. Їжу в принципі складно судити. Одному подобаються одні смаки, а іншому інші. Це все одно що оцінювати борщ. У кожного він свій, і неможливо сказати, де рецепт правильний. Для мене в принципі важливо, як професіонал працює, чисто чи брудно. Для професіонала важливо бути зібраним. Каша в голові – це бардак на столі. А бардак на столі – це провал.

/ Фото: пресс-служба СТБ

Зараз модно залишати ляпи, бризки на тарілці. І тут складність в тому, що на конкурсі потрібно зрозуміти, учасник зробив бризки, тому що була якась задумка, чи тому, що він поспішав і просто жбурнув м'ясо на тарілку? На вердиктах важливо задавати запитання, що ж я повинна відчути, пробуючи цю страву. Критеріїв оцінки дуже багато, і в будь-якій страві можна знайти як позитивне, так і щось неїстівне.

Розкажіть про конкурси на "МайстерШеф. Професіонали", які вас найбільш вразили?

В одному з конкурсів треба було приготувати страву в мікрохвильовці. Я сама так ніколи не готую, робила буквально кілька кремів. Для мене було дуже цікаво, як можна буде і обсмажити, і зварити, і декор зробити в мікрохвильовці. Ще один крутий конкурс, коли команди повинні були пройти всю Європу, і готувати страви кожної країни, через яку вони "проходять". Я сама зрозуміла, що в якихось країнах орієнтуюся більше, а в якихось досить мало. Ми всі знаємо Італію, Францію, Іспанію – а ось Хорватія, Сербія, інші країни можуть спантеличити.

Нагадаємо, раніше суддя "МайстерШеф" Ектор Хіменес-Браво склав список своїх улюблених кулінарних книг. А Ліза Глінська розповіла, як приготувати італійське печиво біскотті.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як заготовити компот з абрикос
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти