Великий піст-2018: рецепт корисного борщу в мультиварці

26 лютого 2018, 12:08
Великий піст в 2018 році пройде з 19 лютого по 7 квітня

Пісний борщ в мультиварці Фото: timolina

Великий піст – це чудовий час для кулінарних експериментів. Приготувати пісний борщ в мультиварці буде просто навіть для початківців господарок , при цьому овочі збережуть максимум корисних властивостей .

Пісний борщ з квасолею – це дуже ситне і смачне блюдо , в основі якого квасолевий відвар . При бажанні сюди можна додати гриби , корінь селери , солодкий перець . Пісний бульйон ( відвар квасолі ) краще приготувати заздалегідь , адже квасоля готується значно довше овочів .

Пісний борщ в мультиварці

Інгредієнти:

Реклама
  • квасоля біла або червона – 300 г
  • картопля свіжа – 200 г
  • морква свіжа – 200 г
  • буряк свіжий – 300 г
  • томатна паста 2 столові ложки або помідори – 180-200 г
  • капуста свіжа – 200 г
  • цибуля ріпчаста – 100-120 г
  • зелень за смаком
  • часник 2 зубчики
  • соняшникова олія – 50 мл

Рецепт приготування:

1. Квасоля залийте попередньо водою в співвідношенні 1/3 і залиште на 8-10 годин . Злийте воду , ще раз промийте квасолю , залийте новою питною водою , покладіть сюди ж цілу очищену цибулину і варіть 3 години після закипання на тихому вогні . Через 1,5 м'яку цибулину з відвару потрібно видалити . Основа для пісного борщу готова .

2. Картоплю поріжте кубиками , буряк і морква подрібніть на тертці , капусту наріжте , подрібніть часник , свіжі помідори подрібніть в пюре .

3. У чашу мальтіваркі покладіть всі підготовлені овочі , додайте квасолевий бульйон разом з квасолею , соняшникова олія , томатну пасту або пюре з помідорів , посоліть , покладіть зелень . Поставте режим варіння овочів або супу на 30-40 хвилин . Пісний борщ в мультиварці готовий . Смачного!

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, кому не можна обмежувати себе в їжі під час посту. Ми також ділились рецептами смачних пісних супів

Як приготувати дієтичну закуску з огірків, дивіться у відеосюжеті:


Реклама