Великий піст-2018: рецепт фаршированих помідорів з кускусом і м'ятою

16 березня 2018, 20:07
Пісна закуска в східному стилі

Помідори з начинкою з кускуса. Фото: depositphotos.com

З кускусу, томатів, зелені, часнику і лимонного соусу вінегрет виходить відмінна начинка для великих м'ясистих помідорів. Вибираючи томати, стежте за тим, щоб вони були важкими для свого розміру. Помідори також не повинні бути ні занадто твердими, ні занадто м'якими.

Фаршировані помідори з кускусом

Реклама

Інгредієнти:

  • 1/4 склянки + 1 ст.л. оливкової олії
  • 1/4 склянки свіжого лимонного соку
  • 2 ч.л. кленового сиропу
  • сіль, мелений перець за смаком
  • 1 стакан кускуса
  • 4 стебла зеленої цибулі
  • 2 ч.л. дрібно посіченою часнику
  • 4 шт. великих стиглих помідорів
  • 1/4 склянки нарізаної м'яти
  • 1/4 склянки нарізаної петрушки або кінзи

Рецепт приготування:

1. Змішайте 1/4 склянки оливкової олії з лимонним соком, кленовим сиропом, 1 1/2 чайної ложки солі і 1/2 чайної ложки меленого перцю. Відкладіть в сторону.

Реклама

2. Доведіть 1 1/2 склянки води до кипіння. Додайте кускус і варіть на слабкому вогні, поки вся рідина не вбереться. Додайте соус з оливкового масла і лимонного соку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

3. Розігрійте в сковороді 1 ст. ложку масла на середньому вогні. Додайте зелену цибулю і готуйте, часто помішуючи, 2-3 хвилини. Додайте часник і готуйте, помішуючи, до появи аромату. Це займе 5-10 секунд.

Реклама

4. Додайте кускус, нарізану м'яту і петрушку.

5. Помідори помийте, зріжте верхівку і акуратно вискобліть м'якоть ложкою. Видаліть насіння і наріжте м'якоть невеликими шматочками. Злийте зайву рідину і додайте томати до кускуса. Приправте сіллю і перцем.

6. Розділіть начинку між помідорами, прикрасьте листям м'яти і подавайте.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом форелі в вершковому соусі зі спаржею. Ми також писали, як приготувати м'ясний рулет з болгарським перцем і сиром.

Дивіться відео, як приготувати унікальне повидло з помідорів: