Великий піст-2018: готуємо картоплю з грибами в горщиках

23 лютого 2018, 10:57
Ви можете використати для цієї страви печериці або білі гриби

Картопля з грибами: Фото: freepik.com

Існує безліч рецептів страв з картоплі, як вегетаріанських, так і з додаванням м'яса. Сьогодні ми приготуємо пісну картоплю, запечену в духовці з грибами, цибулею і морквою.

Картопля з грибами в духовці

Реклама

Інгредієнти:

  • Гриби – 5-6 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Цибулина – 1/2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода або овочевий бульйон – 150 мл
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Сіль, мелений перець
  • Зелень

Рецепт приготування:

1. Картоплю, моркву і цибулю очистити.

Реклама

2. Картоплю нарізати кубиками, моркву – тонкими чвертькільцями, цибулю дрібно посікти.

3. Гриби помити і розрізати на чотири частини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

4. Змішати всі овочі і гриби, додати сіль, перець, рослинну олію і добре перемішати.

5. Викласти в два горщика для запікання. Додати у кожен горщик по 75 мл рідини

6. Закрити кришками і готувати в розігрітій до 200 °С близько 30 хвилин.

7. Посипати готову страву зеленню і подавати.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати пісні макарони з томатним соусом і маслинами. Ми також ділилися рецептом тушкованої квасолі з помідорами чері.

Дивіться відео, як вибрати заморожені овочі для пісних страв: