Великий піст-2018: готуємо бургер з нутовою котлетою

5 березня 2018, 12:21
Ця страва – відмінне джерело білка в піст

Пісний бургер. Фото: freepik.com

Тим, хто любить фастфуд, але переживає за фігуру або дотримується посту, рекомендуємо перейти на ці ситні і дуже смачні бургери без зайвих калорій.

Пісні бургери

Реклама

Інгредієнти:

  • Булочки для бургера – 2 шт.
  • Нут – 2/3 склянки
  • Висівки – 1 ст.л.
  • Вівсянка – 2 ст.л.
  • Червона цибуля – 1/2 шт.
  • Спеції – за смаком
  • Кетчуп – за смаком
  • Гірчиця в зернах – на смак
  • Огірок – 4 кружечки
  • Помідор – 2 кружечки
  • Листя салату – 2 шт.
  • Листя базиліка – 2 шт.
  • Борошно для панірування котлет – 2 ст.л.
  • Рослинна олія – для смаження котлет

Рецепт приготування:

1. Залити нут холодною водою, довести до кипіння і варити протягом 40 хвилин. Злити рідину і остудити.

Реклама

2. Вівсянку швидкого приготування залити невеликою кількістю окропу і залишити на 5 хвилин.

3. Готовий нут викласти до чаші для блендера, додати висівки, натерту цибулю і запарену вівсянку. Посолити і поперчити за смаком, подрібнити в пюре.

4. Вологими руками сформувати дві плоскі котлети і обваляти їх у борошні. Розігріти сковороду з рослинним маслом і обсмажити котлети до золотистого кольору з двох сторін.

Реклама

5. Булочки для бургерів розрізати навпіл. Змастити з одного боку кетчупом і французькою гірчицею в зернах. Накрити листками салату. Зверху викласти котлети, базилік, кружечки огірків і помідорів. Накрити другою половинкою булочки і подавати.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як запекти картоплю з грибами. Ми також ділилися рецептами пісного горохового супу.

Дивіться відео, як приготувати бургер з грибами: