Вегетаріанське рагу з баклажанів і білої квасолі: покроковий рецепт

8 серпня 2019, 11:32
Готуємо тушковані баклажани на сковороді

Рагу з баклажанів і квасолі

Тушковані баклажани з овочами – найкраще рішення для літнього обіду. Це страва смачна, легка і дуже проста в приготуванні.

Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани вдома:

Реклама

Овочі найзручніше тушкувати в сотейнику або великій сковороді з товстим дном. Так вони приготуються рівномірніше і не пригорять.

Тушковані баклажани з квасолею і овочами

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 300 г баклажанів
  • 1 маленька головка ріпчастої цибулі
  • 0,5 ч.л. зерен коріандру
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 500 г консервованих помідорів кубиками
  • 1 банка консервованої білої квасолі
  • 2 зубчики часнику
  • 1-2 ст.л. подрібненої зелені
  • Сіль, перець – за смаком

Для соусу:

Реклама
  • 125 мл натурального йогурту
  • 1/4 частина пекучого перцю пеперончино (або за смаком)
  • 1 ч.л. зеленої цибулі
  • 1 ч.л. петрушки
  • 1 маленький зубчик часнику
  • Сіль за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Дрібно посікти часник і цибулю. Нарізати баклажани невеликими шматочками. Подрібнити в ступці зерна коріандру.
  2. Розігріти сотейник з 2 ст.л. рослинної олії. Додати зерна коріандру і, помішуючи, обсмажити протягом декількох секунд. Додати рубаний лук, часник і обсмажити до прозорості.
  3. Викласти в сотейник баклажани, помідори і, помішуючи, продовжувати готувати, поки не випарується зайва рідина.
  4. Додати квасолю, попередньо зливши рідину, посолити, поперчити за смаком і тушкувати на невеликому вогні протягом 8-10 хвилин.
  5. Приготувати соус. Перець, зелену цибулю, петрушку і часник дрібно порубати, покласти в йогурт, додати сіль за смаком і залишити мінімум на годину в холодильнику.
  6. Подавати йогуртовий соус разом з рагу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати баклажани як гриби. "Сьогодні" також ділилися  рецептом рататуя з кабачків і баклажанів.