Вегетаріанські рецепти супів: ТОП-5 ідей для обіду

5 травня 2020, 14:16
Готуємо смачні перші страви без м'яса

Вегетаріанські супи є в багатьох кухнях світу. Готуються вони абсолютно по-різному, але головний принцип один: в них не повинно бути м'яса або курки.

Сьогодні.Lifestyle поділяться найкращими рецептами гарячих вегетаріанських супів.

Реклама

Сирний суп з камамбером

Сирний суп з креветками

Складові:

Реклама
    • 1 цибулина
    • 1 морква
    • 1 ч.л. цукру
    • 30 г вершкове масло
    • 1 гілочка чебрецю
    • 1 ч.л. пластівців паприки
    • 200 г вершків 15-20%
    • 250 г камамбера
    • 50 г соєвого соусу

    Рецепт приготування:

    1. Для початку цибулю і моркву очистити і нарізати півкільцями.
    2. Розтопити в каструлі з товстим дном вершкове масло і обсмажити цибулю з чебрецем до прозорості.
    3. Додати моркву і цукор, і закарамелізувати. Видалити чебрець.
    4. Додати вершки, паприку і нарізаний кубиками камамбер. Саме він дасть супу неповторні кремовість і смак.
    5. Довести до кипіння, додати соєвий соус і томити на повільному вогні до готовності овочів. Збити все блендером в однорідну масу.
    6. Подавати суп гарячим. Можна додати сухариків, грибів або обсмажених креветок.

    Суп з сочевицею, грибами і квасолею

    Суп з сочевиці

    Реклама

    Складові:

    • Сочевиця – 300 г
    • Квасоля біла – 200 г
    • Гриби сушені – 50 г
    • Цибуля – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Корінь петрушки, селери і пастернаку – 50 г
    • Часник – 1 зубчик
    • Олія – 50 г
    • Зелень – 2 гілочки
    • Сіль, спеції – за смаком

    Рецепт приготування:

    1. Гриби замочити в холодній воді на півгодини.
    2. Замочену з вечора квасолю відваріть до готовності і протріть через сито до пюреподібного стану.
    3. Відваріть окремо сочевицю і гриби, грибний бульйон відставте.
    4. Цибулю і моркву дрібно поріжте і злегка обсмажте на олії.
    5. Відварені гриби поріжте, з'єднайте з овочами і ще спасеруйте.
    6. У киплячий грибний бульйон додайте квасолеве пюре, сочевицю і зажарку.
    7. Доведіть до смаку і на останок покладіть дрібно рубаний часник і зелень.

    Читайте також:

    Томатний суп з рисом і зеленню

    Рисовий суп / Фото: Pinterest

    Складові:

    • 2 цибулини
    • 1/2 – 3/4 склянки рису
    • 1 пучок пряних трав
    • 3 зубчики часнику
    • 1/4 склянки томатного пюре
    • Сіль, чорний перець – за смаком
    • 2 ст.л. рослинної олії
    • Вода

    Рецепт приготування:

    1. Розігріти каструлю з рослинною олією і додати подрібнену цибулю.
    2. Смажити до прозорості близько 7-10 хвилин на середньому вогні.
    3. Додати рис і влити 3-4 склянки окропу. Довести до кипіння і варити на слабкому вогні 15-20 хвилин.
    4. В кінці додати рубану зелень, подрібнений часник і томатне пюре. Перемішати, приправити і варити ще 5 хвилин.
    5. Готовий суп подавати гарячим.

    Грибна юшка по-карпатськи від Григорія Германа

    Грибна юшка по-карпатськи

    Складові:

    • Гриби білі сушені – 50 г
    • Морква – 1 середня
    • Цибуля ріпчаста – 1 середня
    • Картопля – 2 шт. середніх
    • Лавровий лист – 1 шт
    • Борошно – 3-4 ст. ложки
    • Сметана – 200 г
    • Сіль, цукор, перець

    Рецепт приготування:

    1. Замочуємо гриби години на три. Потім цю рідину (разом з грибами) відправляємо в каструлі на вогонь.
    2. Поки відвар закипає – ріжемо кубиком цибулю, соломкою моркву. Великим кубиком – картоплю. Робимо зажарку з цибулі і моркви.
    3. Відправляємо картоплю в грибний відвар, варимо 10 хвилин. Додаємо в каструлю зажарку. Відварюємо до готовності картоплі.
    4. На сухій сковороді, постійно помішуючи, обсмажуємо борошно до жовтуватого кольору. Даємо охолонути. Ретельно перемішуємо зі сметаною. Виходить борошняна паста середньої густини.
    5. Акуратно вводимо борошняну пасту в грибну юшку. Солимо, перчимо. При бажанні рубаємо кріп і посипаємо зверху.

    Весняний суп із зеленню

    Весняний суп без м'яса

    Складові:

    • 3 яйця
    • 4 картоплини
    • 1 морква
    • 1 цибулина
    • зелень (зелений лук, петрушка, кріп)
    • сіль, мелений перець
    • 1 ст.л. вершкового масла
    • 1.5 л води або овочевого бульйону

    Рецепт приготування:

    1. Яйця відварити круто. Остудити, почистити і розрізати на четвертинки.
    2. Моркву почистити, нарізати невеликими кубиками.
    3. Цибулю почистити і дрібно нарізати.
    4. Очищену картоплю нарізати кубиками.
    5. У каструлі з товстим дном розігріти вершкове масло. Обсмажити нарізані овочі до м'якості.
    6. Додати картоплю, влити воду або бульйон. Варити до готовності овочів.
    7. Посолити, поперчити, додати рубану зелень. Варити ще хвилину.
    8. Розлити суп по тарілках, додати четвертинки варених яєць. Подавати зі сметаною.

    Чим вегани відрізняються від вегетаріанців – дивіться відео:

    Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тушкованої квасолі з помідорами чері.