Ведуча шоу "Зважені та щасливі" розповіла про незвичайні види італійської кави

14 листопада 2018, 17:59
Мирослава Ульяніна нещодавно повернулася з поїздки до Італії і вирішила поділитися своїми спостереженнями про кавову країну

Мирослава Ульяніна. Фото: прес-служба СТБ

Щочетверга глядачі спостерігають за найчарівнішим і найвагомішим шоу країни "Зважені та щасливі" на СТБ. Тренери проекту проекту Марина Боржемська-Узелкова, В'ячеслав Узелков, Василь Вірастюк продовжують допомагати учасникам трансформуватися як зовні, так і внутрішньо. А ведуча і консультант з харчування Мирослава Ульяніна знайомить глядачів з незвичайними рецептами і цікавими стравами.

"Нещодавно я в черговий раз відвідала Італію і відкрила для себе каву, про яку раніше не чула – Caffè Ginseng. Еспрессо з додаванням екстракту женьшеню, цукру і краплі молока. На смак – горіхово-солодкий. У барах стоять спеціальні кавомашини з Caffè Ginseng. І це виключно напій півночі Італії. Вірять, що він healthy, я не стала їх переконувати", – посміхається Мирослава.

Реклама
Мирослава оцінила італійську каву з женьшенем
Фото: прес-служба СТБ

Плюс закладів Італії – всюди пропонують рослинне молоко. Найчастіше зустрічається соєва або рисове. Ціна на каву з рослинним молоком, така ж, як і з коров'ячим. В Україні вартість вельми відрізняється.

"Якщо почали говорити про каву, ось кілька особливостей кавової культури в околицях Мілана і Генуї", – ділиться своїми спостереженнями Мирослава.

Caffè espresso. Його всі італійці п'ють з цукром. За легендою еспресо з'явився саме в Мілані на початку минулого століття. П'ють його протягом дня, на ходу. Замовив – випив – розрахувався – пішов. Не прийнято з одним еспресо сидіти за столиком.

Реклама

Caffè macchiato. Від італійського "macchia" – крапля. Той же еспресо, в який додають чайну ложку гарячого збитого молока з пінкою. П'ють також протягом дня.

Caffè lungo. Еспрессо, в який додають більше води. У деяких місцях до чашки з еспрессо подають окріп в маленькому чайничку і "довжину" кави можна регулювати самостійно. Найчастіше замовляють в першій половині дня.

Caffè ristretto. З великим вмістом кофеїну. Італійці стверджують, що справжній ristretto можна спробувати тільки на півночі Італії.

Реклама

Caffè corretto. Еспрессо, "виправлений" за допомогою міцного алкоголю – граппи, лікеру, коньяку. П'ють після обіду або вечері.

Capuccino і Caffèlatte. П'ють виключно на сніданок, до 11-ої години.

Сaffè shakerato. Кава з морозивом або льодом, збита в шейкері. П'ють влітку.

Marocchino. Родом з Турина. Еспрессо, шоколадна крихта, збите молоко. Солодкий кавовий напій "на десерт".

Marocchino. Родом из Турина. Эспрессо, шоколадная крошка, взбитое молоко. Сладкий кофейный напиток "на десерт".

Mocaccino. Капучино з додаванням nutella і свіжих вершків, зверху посипають какао. П'ють вранці на сніданок або після вечері на десерт.

Мирослава випила в Лігурії три ковтки кави
Фото: прес-служба СТБ

"У Лігурії я випили три ковтки кави. Один ковток – Ginseng, другий – Caffe macchiato з соєвим молоком, і третій – espresso без цукру. А ви можете пробувати те, що подобається саме вам", – коментує Мирослава.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки фруктів і ягід можна з'їсти на 100 калорій. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом корисного сніданку від Аніти Луценко.