У пошуках смаків: в Україні випускають корисні чіпси з насіння льону

12 червня 2018, 17:05
Фьючіпси готують з насіння льону з додаванням арахісу, томатів, часнику, перцю і солі. У них відсутні будь-які шкідливі для здоров'я речовини

Відомим картопляним снекам доведеться потіснитися, адже на українському ринку з'явилися корисні чіпси. Альтернативою смаженій картоплі стали благородні насіння льону.

Щоб чіпси були хрусткими, виробники додають до них гарбузове насіння. А улюблений багатьма солодкуватий, пікантний присмак – це результат не хімічних добавок, а вдале поєднання томатної пасти, солі і спецій. Всі інгредієнти перемішуються в певних пропорціях і перемелюється. Отримане тісто підсушується, і з нього виходять фьючіпси.

Реклама

Така закуска добра не тільки як доповнення до пива. З лляних чіпсів можна за 10 хвилин приготувати швидкий і корисний сніданок. Вам знадобляться: редис, щавель, яблуко, часник і сметана.

На замітку: невеликий пучок редиски може замінити за кількістю вітамінів половину лимона, три помідори і кілька слив.

Редис і яблука натріть на дрібній тертці. Додайте трохи подрібненого часнику. Наприкінці додайте нашаткований щавель. Заправте отриманий салат сметаною і подавайте його разом з лляними чіпсами.

Реклама

Нагадаємо, раніше ми писали, як обрати і правильно вживати насіння льону. Сайт "Сегодня" також розповідав, що таке мікрозелень і навіщо її їдять.