У Кенії створили дебютний джин в алкогольній культурі з ягід ялівцю Procera. Він уже надійшов у продаж в Великобританії, про це пише Spirited Zine.
Ягоди для напою вирощують у високогір'ї Кенії. Рецептура джину також містить дев'ять локальних інгредієнтів із континенту, серед яких корінь марокканського ірису, сомалійський мед і мадагаскарський рожевий перець.
На сьогодні випущено лише 6 000 пляшок, а в цілому бренд виробляє тільки 100 одиниць в день. Procera продають в США, Гонконгу, Великобританії, Франції та Німеччини.
Один із креаторів Procera Роджер Йоргенсен впевнений, що використання свіжого африканського ялівцю зробить їх джин впізнаваним серед конкурентів.
Нещодавно ми також розповіли про популярні алкогольні міфи: чому можна змішувати алкоголь, а пити пиво на ранок похмілля – ні.