У Дрездені спечуть гігантський різдвяний штоллен

7 грудня 2017, 17:23
Це традіонний святковий кекс, який символізує загорнутого в пелюшки Христа-немовля

Штоллен печуть за два тижні до Різдва Фото: bliss-moment.blogspot.com

У суботу, 9 грудня, в Дрездені відбудеться фестиваль традиційної німецької випічки. У програмі заявлені: чемпіонат серед пекарів, дегустація гігантського штоллена, а також парад і ярмарок.

Офіційне відкриття свята відбудеться о 10:00 на новій Ринковій площі. Об 11:00 гості та учасники фестивалю відправляться через старе місто до різдвяному ярмарку Штріцельмаркт.

Реклама

До 11:50 На ярмарок привезуть гігантський штоллен – традиційно це відбувається на возі, запряженому кіньми. Опівдні розпочнеться розважальне шоу. Одночасно гігантський кекс буде розрізано на тисячі шматочків. Зазвичай для цього використовується спеціальний півтораметровий ніж вагою 12 кг. І поки учасники фестивалю насолоджуються смаком, професійні пекарі покажуть клас і позмагаються у виготовленні різдвяної випічки.

Штоллен – найвідоміший німецький різдвяний кекс з родзинками і цукатами. У цієї випічки – багата історія. Вперше його спекли при дрезденському королівському дворі в 1474 році. У наступному столітті виникла традиція пекти гігантські штоллени напередодні Різдва і дарувати їх правителям німецьких земель.

Найбільший різдвяний кекс був випечений в Дрездені в 2005 році. Він важив 4,2 тонни. А в 2008 році приготували кекс вагою 3.5 тонни.

Реклама

Нагадаємо, раніше в Італії пройшов фестиваль "Король панеттоне".

Дивіться відео, як готуються до Різдва в Британії і США:


Реклама