У чому різниця між морозивом і сорбетом

31 липня 2016, 02:47
У складі сорбета приблизно 70% води і вітаміни з фруктів

Полуничний сорбет. Фото: mixme.com.ua

Влітку так хочеться освіжитися холодними десертами. Ми розповімо, який корисний варіант вибрати .

Калорійність

Реклама

Сорбет виготовляють з натуральних соків або з пюре фруктів і ягід. У цю суміш не входять вершки, що робить десерт менш калорійним, ніж морозиво .

Калорійність сорбета – від 60-100 ккал, а ось морозиво наситить організм 450-550 ккал. Але, погодьтеся, влітку завжди хочеться холодних десертів, тому найважливіше правило - контролювати денну норму калорій, а також вживати солодкі десерти в першій половині дня, наприклад, на другий сніданок або обід, пише 4mama.com.ua.

Користь

Реклама

Морозиво роблять із молока, значить, кінцевий продукт буде мати в своєму складі вітаміни А, В, Р, Е і D, а також корисні мінерали – залізо, магній і калій .

У складі сорбета приблизно 70 % води і вітаміни з фруктів. Промислове заморожування робиться практично відразу після збору врожаю, тому втрата поживних речовин незначна. Для домашнього сорбета також важливо використовувати свіжі ягоди і фрукти .

Що краще втамовує спрагу?

Реклама

Тут безперечно – сорбет! Якщо ви, звичайно, віддали перевагу варіанту, який не містить великої кількості цукру, а то і зовсім цього продукту немає в складі .

Якщо хочете освіжитися, сміливо можете вживати сорбет, а готувати його краще вдома, використовуючи тільки воду, фрукти та ягідне пюре. Варіант для дорослих – додати 10 г вина або лікеру .

Також важливо знати, що сорбет в спеку не замінить питну воду, тому пийте рідину, виходячи з норми – 30 мл на 1 кг ваги .