Ранкова каша продовжує життя людині

28 січня 2016, 04:55
Регулярне вживання каші на сніданок може продовжити роки життя. До такого висновку прийшли науковці з Гарвардської школи громадської охорони здоров'я

Фото: multivarenie.ru

Харчування з високим вмістом цільного зерна і зернових волокон знижує ризик передчасної смерті від хронічних хвороб, включаючи рак, хвороби серця, захворювання дихальних шляхів і діабету, зазначають фахівці. Цільне зерно є багатим джерелом клітковини та інших поживних речовин, таких як мінерали та антиоксиданти, пише "Ортодокс".

В ході досліджень вчені виявили, що у людей, які з'їдали в середньому 34 г продуктів з цільного зерна за день, ризик передчасної смерті знижувався на 17% у порівнянні з тими, хто вживав всього 3,98 г цільнозернових продуктів щодня. Навіть якщо взяти до уваги такі фактори, як фізична активність та індекс маси тіла, зниження ризику залишалося колишнім. Дослідники також оцінили ризик отримання різних захворювань. Харчування з високим вмістом цільного зерна було пов'язане з 11%-ним зниженням ризику смерті від респіраторних захворювань і з 48%-ним зниженням ризику розвитку діабету. Також високе споживання зернових волокон знижувало ризик смерті від раку і діабету на 15% і 34% відповідно.

Реклама

До цільнозернових продуктів належать крупи, що представляють собою ціле насіння рослин, що містять зародок і оболонку. Сюди входять гречка, перловка, пшоно, бурий рис, кіноа і вівсяні пластівці тривалого приготування.