Випічка. Фото: соцмережі
Дослідження американських вчених з Державного університету Сан -Дієго показало , що поглинання печива і тістечок може стати причиною депресії.
Фахівці виявили, що транс- жирні кислоти, які зазвичай зустрічаються в хлібобулочних і оброблених харчових продуктах, можуть змінювати регулювання емоцій .
Вивчення 5000 осіб показало, що люди , які вживали найбільшу кількість транс- жирів, мали найменший контроль над своїми емоціями . Зокрема, вони були менш обізнані про свої почуття , меншою мірою були здатні точно читати емоції, а також регулювати свій настрій. При цьому було встановлено, що коли люди почали споживати менше транс- жирних кислот, вони змогли краще регулювати свій настрій.
Вчені сподіваються , що отримані результати дослідження приведуть до кращого розуміння того , як харчування впливає на наші емоції. Медики також попереджають, що харчування з високим вмістом транс- жирів може призвести до підвищення рівня холестерину в крові , що, в свою чергу, збільшує ризик розвитку хвороб серця, інфарктів та інсультів.