Фото: caringmother.ru
У випробуваннях взяли участь 808 дітей у віці від 1 року. Було встановлено, що кількість споживаних під час вагітності фруктів безпосередньо корелювало з більш високою продуктивністю в тестах на навички мислення у дітей. Для кожної порції фруктів, що з'їдалися матерями за день, результати в тестах були, в середньому, на 2,38% краще. Експерти зазначають, що кількість споживання клітковини, калорій, жирних кислот Омега-3 і інші аспекти харчування під час вагітності не грали ніякої ролі в показниках тестів, пише "Ортодокс".
Дослідники виявили аналогічні результати в лабораторних випробуваннях на плодових мушок – чим більше фруктів мушки їли до народження потомства, тим вищі показники потомство продемонструвало в спеціально адаптованих тестах на пам'ять.