Вживання фруктів під час вагітності покращує інтелектуальний розвиток дитини

30 травня 2016, 04:57
Вагітні жінки, які їдять багато фруктів під час вагітності, мають більш розвинених дітей з високим рівнем інтелекту, показало нове дослідження канадських учених

Фото: caringmother.ru

У випробуваннях взяли участь 808 дітей у віці від 1 року. Було встановлено, що кількість споживаних під час вагітності фруктів безпосередньо корелювало з більш високою продуктивністю в тестах на навички мислення у дітей. Для кожної порції фруктів, що з'їдалися матерями за день, результати в тестах були, в середньому, на 2,38% краще. Експерти зазначають, що кількість споживання клітковини, калорій, жирних кислот Омега-3 і інші аспекти харчування під час вагітності не грали ніякої ролі в показниках тестів, пише "Ортодокс".

Дослідники виявили аналогічні результати в лабораторних випробуваннях на плодових мушок – чим більше фруктів мушки їли до народження потомства, тим вищі показники потомство продемонструвало в спеціально адаптованих тестах на пам'ять.