Заправляйте салат правильно. Фото: depositphotos
В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, яка раніше назвала небезпечний напій в спеку, посилаючись на поради лікаря Дар'ї Прокопик (Daria Prokopyk), назвала найкориснішу заправку для популярного літнього салату. Про це глава МОЗ написала на своїй офіційній сторінці у Facebook, повідомляє сайт Сегодня.Lifestyle.
"Помаранчеві і червоні овочі (помідори, морква) містять оранжево-червоні пігменти – каротиноїди і лікопен. Це – провітамін А. У нашому тілі з нього утворюються активні форми. Ми здатні запасти провітамін А на 3-5 місяців вперед. Для того щоб корисні речовини з цих овочів засвоювалися, слід їсти їх з жирами (наприклад, з соняшниковою або оливковою олією). Це ефективно і безпечно", – зазначила науковий блогер.
Нагадаємо, Супрун розвінчала популярний міф: що можна пити в спеку. Крім цього, ми писали, що українцям масово ставлять діагноз, якого не існує – Супрун.
Дивіться на відео – вчені заявили про несподівані причини імпотенції та раку: