Зміцнює роботу серця і чистить судини: якими ще властивостями володіє найкорисніший горіх в Україні

12 жовтня 2020, 13:49
У волоського горіха навіть перетинка лікувальна – з неї виготовляють настоянки

Чим корисний волоський горіх / Фото: Pexels

Зміцнити роботу серця і почистити судини можна навіть без допомоги лікарів. Для цього необхідно просто ввести в свій раціон волоський горіх, кажуть вчені. Якими корисними властивостями володіють ці горіхи і скільки їх можна їсти, розповів "Сьогодні" дієтолог Олександр Кущ.

Сюжет Тетяни Лазарчук і Руслана Кузьгова Відео: Сьогодні

Волоський горіх – це справжній скарб вітамінів. Його вважають найкориснішим з усіх горіхів, що ростуть в Україні. За словами дієтолога Олександра Куща, одне з найбільш принципових переваг волоського горіха – це наявність корисних полінасичених жирних кислот, так званих Омега 3, Омега 6.

Реклама

Плоди горіха можна буде збирати тільки через два тижні. А ось коли вони ще зовсім молоді – з них можна варити варення. Але зараз вже пізно, адже скоро будуть діставати вже саму середину. Якщо ядро ​​при розколі пошкодиться, то дрібні деталі підуть на горіхове масло, а ось тверда шкаралупа послужить опаленням.

Аграрій і керівник сільськогосподарських підприємств Юрій Кириченко каже, що зараз можна подрібнити шкаралупу та зробити з неї брикети. Це дуже сильний енергетичний продукт, яким можна опалювати приміщення.

Цікаво, що й перетинка горіха лікувальна, з неї виготовляють настоянки, лікують нирки, кишечник і гастрити. І взагалі волоський горіх володіє безліччю корисних властивостей, кажуть лікарі.

Реклама

Молоко з горіхів доволі жирне

За словами дієтолога, наявність корисних полінасичених жирних кислот, так званих Омега 3, Омега 6, яких у волоських горіхах в надлишку, дозволяє робити з нього масло і різні косметичні засоби. Залізо допоможе побороти анемію. Калій з магнієм поліпшить роботу серця і судин. А високий вміст йоду налагодить роботу щитовидної залози.

Але приймати волоські горіхи, нагадують медики, необхідно обережно.

Реклама

"Горіхи, при всій їхній користі, це досить важкий продукт, і насамперед важкий для нашої підшлункової залози, тому що там дуже велика кількість білка. До слова сказати, білка, там стільки ж, скільки і в м'ясі", – пояснив дієтолог.

Тому в день можна з'їдати не більше чотирьох горіхів. І краще запивати водою, так плоди краще засвоюються в організмі.

Тим часом гастроентеролог розвінчала популярний міф про схуднення за допомогою сала.