Зміцнюємо імунітет восени: рецепт обліпихового чаю

6 жовтня 2017, 17:00
Готуємо зігріваючий осінній напій з обліпихи, кориці і меду

Обліпиховий чай. Фото: Gourmandelle

Обліпиха – це натуральний засіб для підтримки імунітету. Вона містить безліч вітамінів (А, С, Р, К, В1, В2), макроелементів і мінералів (кальцій, фосфор, магній, залізо, кремній, марганець). В її ягодах повнісінько вітаміну Е, який рятує від передчасних зморшок і серцевих хвороб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

До складу обліпихи також входять фітонциди – природні антибіотики, які допомагають при запальних захворюваннях і застуді. Чай з ягід і листя обліпихи не тільки бореться з ГРЗ, але і знижує рівень холестерину в крові і сприяє схудненню.

Обліпиховий чай

Інгредієнти на 2 порції:

Реклама
  • 100 г ягід обліпихи
  • 2 палички кориці
  • 500 мл окропу
  • 2 ч. л. меду

Рецепт приготування:

1. Помити і перебрати ягоди обліпихи.

2. Добре потовкти ягоди, скласти їх до чайника для заварювання разом з соком, що виділився.

Реклама

3. Додати палички кориці. Залити окропом і дати настоятися протягом 5 хвилин.

4. Готовий напій процідити і подавати разом з медом (по 1 чайній ложці на порцію).

Нагадаємо, медики розповіли, кому можна, а кому не можна вживати обліпиху