Обліпиховий чай. Фото: Gourmandelle
Обліпиха – це натуральний засіб для підтримки імунітету. Вона містить безліч вітамінів (А, С, Р, К, В1, В2), макроелементів і мінералів (кальцій, фосфор, магній, залізо, кремній, марганець). В її ягодах повнісінько вітаміну Е, який рятує від передчасних зморшок і серцевих хвороб.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
До складу обліпихи також входять фітонциди – природні антибіотики, які допомагають при запальних захворюваннях і застуді. Чай з ягід і листя обліпихи не тільки бореться з ГРЗ, але і знижує рівень холестерину в крові і сприяє схудненню.
Обліпиховий чай
Інгредієнти на 2 порції:
- 100 г ягід обліпихи
- 2 палички кориці
- 500 мл окропу
- 2 ч. л. меду
Рецепт приготування:
1. Помити і перебрати ягоди обліпихи.
2. Добре потовкти ягоди, скласти їх до чайника для заварювання разом з соком, що виділився.
3. Додати палички кориці. Залити окропом і дати настоятися протягом 5 хвилин.
4. Готовий напій процідити і подавати разом з медом (по 1 чайній ложці на порцію).
Нагадаємо, медики розповіли, кому можна, а кому не можна вживати обліпиху.