Вчені з'ясували одну дуже корисну властивість вина

7 травня 2017, 02:54
Фахівці "позичили" метаболіти у добровольців, які регулярно, але в невеликих кількостях вживають вино, і помістили їх в людські клітини

Фото: spletnik.ru

В який уже раз вчені проводять дослідження вина і знаходять в ньому корисні властивості . Результатом останньої наукової роботи став висновок про те , що вживання вина в помірній кількості благотворно впливає на збереження наших клітин , пише "Ортодокс".
Дослідження проводилося під керівництвом Аделаїди Естебан – Фернандез з Інституту з наукових досліджень продуктів харчування (Мадриді, Іспанія) за сприяння американських і британських колег. Вчені на цей раз вирішили вивчити не саме алкогольний напій, а його метаболіти, що утворюються в організмі після вживання.

Фахівці "позичили" метаболіти у добровольців, які регулярно, але в невеликих кількостях вживають вино, і помістили їх в людські клітини, що знаходяться в стресових умовах. Зазвичай стрес для клітини означає смерть, а масова загибель клітин може стати причиною розвитку деяких захворювань – не дарма в народі кажуть: "всі хвороби від нервів".

Експеримент показав, що винні метаболіти захищають "знервовані" клітини від смерті, а значить, і запобігають хворобам. Однак сюрпризом для вчених став той факт, що подібного ефекту можна домогтися тільки в присутності всіх метаболітів, іншими словами, діють вони виключно в повному складі.