Продукти з великою кількістю крохмалю дозволили нашим предкам
Вчені дізналися, що 3000000 років тому людський мозок зумів почати швидкий розвиток завдяки переходу на продукти з великою кількістю крохмалю та інших висококалорійних вуглеводів.
Предки сучасних людей їли багато кореневищ їстівних рослин , фруктів і горіхів, а не сирого м'яса тварин.
Вчені переконані, що людина навчилася готувати близько 2 мільйонів років тому.
Більше того , Карен Харді з Автономного університету Барселони пояснила , що про існування стародавньої кулінарії крім стародавніх кострищ , зменшених розмірів зубів та інших палеонтологічних фактів , свідчать біологічні докази.
Згідно з останніми дослідженнями , потреби людського мозку не відповідають сирий " дієті " , згідно з якою , за теорією, харчувалися древні люди .
Насправді , стародавні люди мали у своєму раціоні не велику кількість жирів і білків , а продукти з крохмалем та іншими вуглеводами.
Такий раціон вчені називають " палеодієтою " .
Нагадаємо, що раніше міжнародна група вчених встановила, що перші стоянки древніх людей , які мігрували з Африки, розташовувалися в південній частині Аравійського півострова .