Вчені з'ясували, що макаронні вироби корисні для серця

2 листопада 2017, 02:57
Дослідники виявили: гризуни, які їли макаронні вироби, що містили багато бета-глюкана з ячменю, частіше виживали після зупинки серця

Фото: spletnik.ru

Фахівці з Університету Пізи з'ясували, що макаронні вироби з цільнозернового борошна зміцнюють здоров'я серця. Вони активують серцево-судинну систему і стимулюють утворення нових гілок кровоносних судин (колатералей). Ці гілки стають "обхідними шляхами" при зупинці серця.

Вчені провели дослідження на мишах. Гризунів розділили на дві групи. Першу групу годували багатими бета-глюканом макаронними виробами з цільнозерновий борошна, а другу – звичайними макаронними виробами. Потім у піддослідних тварин викликали зупинку серця.

Реклама

Дослідники виявили: гризуни, які їли макаронні вироби, що містили багато бета-глюкана з ячменю, частіше виживали після зупинки серця. Крім того, у них було менше пошкоджень міокарда.

Фахівці пов'язали це з активним утворенням у цих мишей гілок кровоносних судин – "обхідних шляхів" кровотоку.

Раніше група вчених з Національного інституту охорони здоров'я в Меріленді в ході тривалого спостереження змогла визначити конкретні продукти, які здатні збільшити рівень інтелекту у людини.