Вчені з'ясували, що червоне вино допомагає боротися з ожирінням

10 лютого 2015, 03:49
Проте лікарі попереджають: не варто думати, що виноград є панацеєю від зайвої ваги

Фото: kak-poxudet.ru

Фахівці стверджують, що вживання в їжу темного винограду (у вигляді свіжих ягід, соку або навіть червоного вина) сприяє уповільненню росту жирових клітин і перешкоджає розвитку нових. Про це повідомляє "Газета.Ru" з посиланням на Тhe Journal of Nutritional Biochemistry.

Експерименти на мишах довели, що еллагова кислота, яка міститься в темному винограді, значно сповільнювала ріст жирових клітин в організмі гризунів і перешкоджала формуванню нових. Особливо помітно результати вживання елагової кислоти позначилися на печінки: відкладення жиру в ній, характерні для хворих на цукровий діабет, знищувалися.

Реклама

Дієта мишей містила кількість винограду, еквівалентну 1,5 склянки свіжих ягід на день для людини. Проте лікарі попереджають: не варто думати, що виноград є панацеєю від зайвої ваги. Він робить благотворний вплив на процеси боротьби з жиром, але не здатний повністю позбавити людину від проблеми. Вчені впевнені, що результати їх роботи допоможуть дієтологів в розробці нових методик лікування ожиріння.