Вчені вказали на ТОП-3 продукту, що викликають рак

3 травня 2018, 15:02
Виключіть ці страви зі свого повсякденного раціону, радять експерти

Продукти, що викликають рак. Фото: pixabay

Дослідники з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі з'ясували, що їжа з високим вмістом "поганого" холестерину призводить до розвитку ракових пухлин в організмі.

Вони провели дослідження на мишах, яких годували продуктами з високим вмістом "поганого" холестерину. В результаті – у випробовуваних помітили зростання і ділення стовбурових клітин в тканинах кишечника.

Реклама

Чи є цей холестерин причиною утворення злоякісних пухлин в інших органах і тканинах – вчені поки не з'ясували.

Щоб уникнути розвитку онкозахворювань, лікарі рекомендують виключити з раціону їжу, яка містить насичені жири, трансжири і швидкі вуглеводи. А ці компоненти містить весь фастфуд, борошняні вироби і солодощі.

Нагадаємо, раніше були названі найнебезпечніші продукти, що викликають онкологічні захворювання.

Реклама

Французькі дослідники висунули припущення, що надмірне вживання високо оброблених продуктів може провокувати онкологічні захворювання.

Зокрема, до даної категорії продуктів вчені віднесли такі ласощі, як тістечка, нагетси і хліб, який продається в супермаркетах. Висновок про небезпечний вплив такої їжі був зроблений за підсумками дослідження, до якого залучили 105 тис. осіб.

Крім цього, ми писали, які продукти запобігають раку: відповідь британських вчених.

Реклама

Існує кілька рекомендацій з профілактики раку, заснованих на дослідженнях, зібраних Світовим фондом досліджень раку, Американським інститутом досліджень раку і Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Таким чином, внаслідок проведених вченими досліджень були виявлені продукти, постійне вживання яких значно знижує ризик захворювання на рак. Серед них опинилися цибуля, помідори, ягоди, гриби і петрушка.

Дивіться відео: у кожної десятої українки виявили рак молочної залози