Вчені зробили важливу заяву для любителів кави і чаю

6 лютого 2020, 11:40
Японські дослідники провели масштабний експеримент

Чай смачніше, якщо його заварювати в керамічному або фарфоровому посуді / Фото: Pexels

Людина надає перевагу каві чи чаю через генетичної схильності. Це з'ясували японські вчені, які розповіли про результати свого дослідження в науковому журналі Nature.

Вони провели масштабний експеримент і з'ясували, що харчові звички людей безпосередньо залежать від генетики. Причому це стосується не тільки чаю і кави, а й алкоголю, молочних продуктів і м'яса.

Реклама

Яка їжа найкраще підійде для перекусів школярів – дивіться відео:

В результаті дослідження вчені знайшли 10 факторів харчування, які пов'язані зі спадковістю. Виявилося, що деякі з мутацій відповідають за чутливість до гіркоти кави, тоді, як інші – до гіркоти хініну. Саме він входить до складу деяких безалкогольних напоїв.

Найкорисніша кава – без добавок

Реклама

У той же час вчені відзначили, що люди з генетичною чутливістю до гіркоти кофеїну, п'ють каву в кілька разів більше, ніж ті, у кого такої схильності немає. При цьому, ті люди, у яких є велика чутливість до гіркоти хініну, п'ють мало кави.

Читайте також:

Вчені відзначають, що згідно з їх дослідженням, наші смакові переваги закладені генетикою. Саме вона допомагає зробити вибір на користь чаю або кави.

Реклама

Раніше ми з'ясували все про цикорій: користь і шкода для здоров'я .