Вчені розповіли, який перекус здатний запобігти хворобам серця

22 листопада 2017, 11:41
Серцево-судинні захворювання є основною причиною загибелі українців

Горіхи захищають від хвороб серця Фото: dashu83 / Freepik

За результатами дослідження, проведеного вченими Гарвардського університету, вживання жмені горіхів всього два рази в тиждень може скоротити ризик серцево-судинних захворювань майже на чверть, повідомляє Telegraph.

Вивчивши більше 200 000 чоловік протягом 30 років, дослідники прийшла до висновку, що ті, хто їв різні види горіхів (волоські, мигдаль, фісташки) мінімум два рази на тиждень, були менш схильні до розвитку ішемічної хвороби серця і ризику серцево-судинних захворювань в цілому.

Реклама

Автор дослідження д-р Марта Гуаш-Ферре в інтерв'ю Журналу американського коледжу кардіології заявила: "Наші висновки підтверджують рекомендації щодо збільшення споживання горіхів для зниження ризику хронічних захворювань серця у населення".

Вивчивши результати експерименту, доктор Еміліо Рос з лікарняної клініки Барселони додав, що необхідні подальші дослідження. Проте, він вважає, що сирі горіхи, по можливості неочищені та необроблені, можуть бути включені в будь-яку ддієту для профілактики серцево-судинних захворювань.

А прес-секретар Британської серцевої асоціації професор Джеремі Пірсон сказав Telegraph: "Важливо, щоб люди розуміли різницю між натуральними горіхами і шкідливими горіховими сумішами з додатками цукру і солі".

Реклама

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров'я заявив, що щорічно від інфаркту в Україні помирають тисячі людей.