Фото: yulialytvyn.com
Вчені з Університету Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія прийшли до висновку, що здоровий раціон харчування сприяє зниженню ризику депресії.
Порівнявши три режими харчування на прикладі понад 15 тисяч осіб, які не страждали депресією на початок експерименту, за десятирічний період спостережень клінічна депресія розвинулася у 1550 учасників.
Аналіз даних показав, що дотримання здорового раціону харчування, яке має на увазі велике споживання овочів, фруктів, цільнозернових продуктів, горіхів, бобових, омега-3 поліненасичених жирних кислот, виявилося пов'язаним з найбільшим зниженням ризику депресії.
Як зазначають дослідники, позитивний ефект спостерігався навіть при незначних зсувах у бік здорового раціону.