Фото: kostrulka.com
Британські вчені з'ясували, що вживання двох келихів шампанського на тиждень допоможе поліпшити пам'ять. Дослідження проводили вчені з Університету Редінга, пише "Ортодокс".
Співавтором дослідження виступив доктор Джеремі Спенсер. Вченим вдалося з'ясувати, що пара келихів шампанського позитивно впливає на стінки кровоносних судин, знижуючи ризик інсультів і серцево-судинних захворювань.
В ході дослідження доктор Спенсер звернув увагу на те, що такі властивості раніше спостерігалися у випадку з червоним вином, завдяки дії флавоноїдів, які містяться в ньому.
Дослідження показало, що шампанське, в якому немає флавоноїдів, здатне також справляти благотворний вплив на функції мозку людини, через дію фенольних сполук. Останнім же належить величезна роль у метаболічних процесах, оскільки вони біологічно активні.