Вчені розповіли, чим небезпечні солоні продукти

26 листопада 2016, 02:54
Під впливом солі стінки судин мозку стоншуються, це призводить до недоумства, неуважності і склерозу

Фото: pixabay.com

Сіль може завдати шкоди мозку і серцю. До таких висновків у ході дослідження прийшли вчені зі США, повідомляє "Ортодокс".

Фахівці встановили, що надмірне вживання продуктів, що містять сіль, може негативно позначитися на здоров'ї і навіть призвести до серцевого нападу. Вчені опублікували велику статтю на цю тему в одному із західних видань.

Реклама

Фахівці з Університету Флориди стверджують, що в організмі надлишок солі веде до плачевних і незворотних наслідків. Ця речовина здатна пошкоджувати артерії і судини, збільшувати артеріальний тиск, створюючи велике навантаження на серце.

Під впливом солі стінки судин мозку стоншуються, це призводить до недоумства, неуважності і склерозу. При цьому мінерал затримує рідину в організмі, це позначається на роботі нирок, провокуючи сечокам'яну хворобу. Зловживання сіллю категорично забороняється людям, що страждають ожирінням, захворюваннями сечостатевої системи, хворобами серця.

Добова норма солі для дорослої людини становить 15 грамів. Кожен день в середньому ми в продуктах вживаємо 10 грамів, це означає, що в день досолювати їжу можна приблизно на половину чайної ложки.