Вчені придумали омолоджуючий шоколад з "морськими вітамінами"

1 березня 2016, 08:33
Розробку вели на Далекому Сході Росії

Шоколад з продуктами з морських їжаків і зірок має покращувати метаболізм. Фото: vestiprim.ru

Вчені в РФ створили шоколад з додаванням речовин, виділених з морських зірок, морських їжаків і лимонника, які уповільнюють старіння і покращують метаболізм, повідомляє Тихоокеанський інститут біоорганічної хімії ДВО РАН.

"Ці речовини ми назвали "морськими вітамінами". Такий комплекс "морських вітамінів" уповільнює процеси старіння і надає коригуючу дію на метаболічні процеси, що підвищує якість життя і сприяє довголіттю", – відзначили дослідники.

Реклама

Структуру і медико-біологічні властивості морських природних сполук вивчають в інституті більше 40 років.

Раніше вчені Далекосхідного федерального університету (ДВФУ) представили харчову продукцію, виготовлену за оригінальною технологією з водоростей далекосхідних морів. Вчені Школи біомедицини ДВФУ розробили салати з ламінарії, хлібобулочні вироби та сосиски з додаванням бурих водоростей і нову технологію отримання агару з червоної багаторічної водорості анфельції.