Вчені відповіли, чому небезпечно їсти морозиво у спеку

16 липня 2017, 03:19
У людей, схильних до мігрені і частих головних болів, поїдання морозива може закінчитися тривалим болючим синдромом

Фото: pixabay.com

Німецькі вчені з Університету Кельна опублікували свої дослідження про те , чому вживання морозива може виявитися причиною поганого самопочуття . Для певної категорії людей такий " ефект морозива " може бути по – справжньому небезпечним , заявили німецькі дослідники .

У публікації в Heilpraxisnet лікарі прокоментували явище раптового головного болю після вживання морозива , пишеmedikforum.ru. Хоча подібний феномен нерідко характеризують як " замерзлий мозок " , насправді біль не пов'язаний з пошкодженням цього органу , констатували неврологи з Університету Кельна .

У той же час вони відзначили : у людей , схильних до мігрені і частих головних болів , поїдання морозива може закінчитися тривалим болючим синдромом . При вживанні холодних ласощів дратується піднебінна артерія , передає в головний мозок імпульси через нервові закінчення . Така стимуляція мозку здатна викликати у даній категорії пацієнтів вкрай дискомфортний стан .

Реклама

Небезпека , пов'язана з вживанням морозива , пов'язана і з іншим фактором загрози для здоров'я . Як правило , пік затребуваності в цьому продукті доводиться на найспекотніші літні дні . Але саме поїдання морозива в спеку несе в собі найбільші ризики , заявили лікарі .

Через різке охолодження глотки , гортані і верхніх дихальних шляхів у людини , що розігріта н агрітим повітрям , посилюється активізація бактерій і вірусів , що знаходяться в носоглотці . У той же час , у зв'язку з необхідністю адаптації до спекотної погоди , в організмі можуть бути знижені імунні ресурси . В результаті інфікування патогенами через з'їдене морозиво може привести до розвитку багатьох захворювань , включаючи рак , пояснили медики .