Вчені відкрили небезпечну властивість аспірину. Фото: vistanews.ru
Група американських дослідників виявила небезпечну властивість аспірину, повідомляє видання Journal of the Royal Society Interface.
Прийом ацетилсаліцилової кислоти, також широко відомої під торговою маркою "Аспірин", як встановили вчені, хоч і уповільнює розвиток злоякісних новоутворень товстого кишечника, проте разом з цим збільшує еволюційний потенціал пухлинних клітин. Через це останні зазнають мутації порівняно з клітинами пухлин, що не піддавалися впливу препарату.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Таким чином, через аспірин збільшується частка ракових клітин, стійких до лікарських засобів.
Автори дослідження дійшли подібних висновків у ході лабораторних експериментів in vitro. Тепер вчені планують перевірити результати in vivo.
Раніше повідомлялося, що американські вчені довели, що вітамін B17, званий також лаетрілом, сприяє знищенню ракових клітин.. Він міститься в абрикосах, персиках, мигдалі, а також яблуках.