Вчені відкрили небезпечну властивість аспірину

7 вересня 2017, 06:35
За словами фахівців, через аспірин збільшується частка ракових клітин, стійких до лікарських засобів

Вчені відкрили небезпечну властивість аспірину. Фото: vistanews.ru

Група американських дослідників виявила небезпечну властивість аспірину, повідомляє видання Journal of the Royal Society Interface.

Прийом ацетилсаліцилової кислоти, також широко відомої під торговою маркою "Аспірин", як встановили вчені, хоч і уповільнює розвиток злоякісних новоутворень товстого кишечника, проте разом з цим збільшує еволюційний потенціал пухлинних клітин. Через це останні зазнають мутації порівняно з клітинами пухлин, що не піддавалися впливу препарату.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Таким чином, через аспірин збільшується частка ракових клітин, стійких до лікарських засобів.

Автори дослідження дійшли подібних висновків у ході лабораторних експериментів in vitro. Тепер вчені планують перевірити результати in vivo.

Реклама

Раніше повідомлялося, що американські вчені довели, що вітамін B17, званий також лаетрілом, сприяє знищенню ракових клітин.. Він міститься в абрикосах, персиках, мигдалі, а також яблуках.