Вчені відкрили несподівані властивості пива і вина

14 жовтня 2015, 16:13
Ці алкогольні напої протилежним чином впливають на здоров'я людини

Вчені відкрили несподівані властивості пива і вина. Фото: medikforum.ru

Несподіваною знахідкою про властивості популярних алкогольних напоїв поділилися дослідники з Ноттінгема, Великобританія. Вони встановили, що вживання вина і пива певним чином впливає на найпоширеніший вид суглобових болів – в коліні, передає MedikForum.

Результати, отримані в ході дослідження, здійснюваного в стінах Ноттінгемського університету, привели вчених до твердження, що вино допомагає знизити ризик розвитку дуже болісної недуги – артриту колінного суглоба. У свою чергу, вживання пива володіє зворотним ефектом, підвищуючи ймовірність появи цієї хвороби.

Реклама

У рамках цього наукового проекту дослідниками були проаналізовані дані про самопочуття двох тисяч чоловіків і жінок у віці від 45 до 86 років з артритом однієї тисячі здорових людей (контрольна група). У результаті автори роботи виявили певну кореляцію між вживанням пива і вина і артритом.

Так, люди, які охоче п'ють пиво (20 і більше одиниць елю на тиждень), мали на 93% більш високий ризик розвитку артриту колінного суглоба порівняно з тими, хто до напою був байдужий.

Що стосується вина, то люди, які вживали від 4 до 6 келихів вина на тиждень, на 44% менше ризикували дістати цю патологію. Однак ті, хто вином зловживав (7 і більше келихів на тиждень), в два рази більше були схильні до появи у них артриту.

Реклама

"Це явище може бути обумовлено наявністю у вині антиоксидантів, зокрема, поліфенолів, які виявляють захисний ефект, в той час як пиво підвищує рівень сечової кислоти і викликає артрит", – поділилися дослідники своєю гіпотезою на цей рахунок. Цікаво, що раніше вчені виявляли у вина і пива здатність захищати людину від розвитку раку нирок.